Menú

Altra formació per joves

Quan acabis l'ESO, tant si has obtingut el títol de graduat en Educació Secundària com si no, serà el moment de decidir si vols continuar estudiant o començar a treballar. Si vols estudiar, pots fer el batxillerat, cursar algun cicle formatiu o cercar un curs o taller de formació ocupacional per començar a aprendre i tastar una professió que t'interessi. Però si t'estimes més cercar feina, abans de posar-t'hi has de saber quines eines i mitjans tens a l'abast.

A banda dels Programes de Formació i Inserció PFI-PTT que t'expliquem en un altre apartat dels Tastets, disposes d'altres opcions relacionades amb la formació orientada al món laboral: 

Cursos de formació ocupacional

Els cursos de formació ocupacional ofereixen coneixements bàsics per fer feines i oficis amb gran demanda de personal en diversos sectors. 

La durada i el contingut són variables, i per a accedir-hi, has de demostrar que no treballes i estar inscrit al Servei d'Ocupació de Catalunya.

La formació ocupacional ofereix l'aprenentatge d'un ofici o una professió. La majoria dels cursos inclouen una estada de pràctiques en empreses i és formació 100% subvencionada per part del Servei d'Ocupació de Catalunya i, per tant, gratuïts.

Formació per a Joves (Singulars)

El programa Garraf Singular té com a objectiu aconseguir la inserció laboral o bé la reinserció acadèmica dels seus participants a partir de la millora de la seva ocupabilitat, alhora que contribuir a cobrir la demanda laboral de la comarca.

S'adreça a joves, de 16 a 29 anys, amb nivell acadèmic inferior o equivalent al GESO, tot i que resta obert a aquells que tinguin una titulació superior que s'adeqüin al projecte.

Es porten a terme accions d'assessorament individualitzat, d'orientació professional i en emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació. Així mateix, amb les persones menors de 25 anys que no tinguin el GESO o no hagin superat la prova d'accés a grau mitjà, es treballen les competències bàsiques (lingüístiques, matemàtiques, socials...) per tal de preparar-les per a les esmentades proves o les del GES.

A continuació us facilitem uns vídeos amb les especialitats que estan cursant els i les joves que participen al programa Garraf Singulars i l'experiència d'alguns d'aquests alumnes. 

Itineraris formatius específics (IFE) a la comarca

Els itineraris formatius específics (IFE) són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d'entre 16 i 20 anys amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

Actualment a la nostra comarca es realitza l'IFE d'Auxiliar de Cures d'Animals i Espais Verds, que es pot fer a Canyelles i a Sant Pere de Ribes.

Portes obertes a l'IFE de l'institut Pla del Bosc (PDF). 

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord