Menú

Tastets

L'objectiu general del Projecte Tastets és facilitar l'etapa de transició de l'àmbit educatiu a l'àmbit professional de la següent manera:

- Oferint a l'alumnat que finalitza l'ESO i que es mostra desmotivat acadèmicament la possibilitat d'entrar en contacte amb diferents oficis i amb el mercat laboral.
- Facilitant a l'alumnat que finalitzi la seva escolaritat obligatòria, eines i recursos per a la seva elecció professional i laboral.
- Dotant als i a les participants de les capacitats necessàries que els permeti dissenyar i aplicar el seu propi itinerari professional i estimular-los en la presa de decisions.
- Informant sobre els serveis que ofereix l'IMET i les possibilitats formatives existents.

Per a aconseguir-ho, dins del projecte, es desenvolupen les següents accions:

Els Tastets

Activitat consistent en la realització, per part dels alumnes de simulacions i pràctiques a diferents tallers a l'IMET, com una activitat de suport en el seu procés d'elecció professional.

Adreçat únicament a alumnat de 3r. i 4t d'ESO dels centres de secundària de Vilanova i la Geltrú: l'alumnat participant ha de ser proposat per cada centre.

Els tastets s'organitzen en dos blocs i    l'alumnat podrà triar aquell que més    s'adequa als seus interessos:

Cada grup d'alumnes realitza el  següent itinerari:

  • Orientació professional: presentar,  analitzar i valorar cadascun dels oficis.  Valorar les possibles sortides laborals.  Donar eines per a la reflexió entorn les  competències professionals
  • Tast d'oficis: sessions adreçades a practicar i "tastar" els diferents oficis
  • Tutoria individual: acompanyament final en la presa de decisions.

 

Xerrada: "Els Programes de Formació i Inserció-PTT" (PFI-PTT)

Xerrada consistent en informar en què consisteixen els PFI-PTT. Es diregeix a pares i mares amb fills/es als últims cursos de l'ESO interessats en formació no reglada. També oberta a qualsevol altra persona interessada.

Tot i que aquesta xerrada s'inclou dins del "Cicle de Xerrades", la fem coincidir amb la posada en marxa dels Tastets, aproximadament cap al mes de maig.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord