Menú

Garraf Singular

PROJECTE D'ORIENTACIÓ I FORMACIÓ PER A JOVES

L'IMET i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes han sol·licitat participar conjuntament en els Projectes Singulars del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). El nostre projecte, Garraf Singular 2023, és un projecte comarcal que compta també amb el suport del Consell Comarcal del Garraf, en representació de la resta de municipis de la comarca.

Garraf Singular 2023 té com a objectiu aconseguir la inserció laboral o bé la reinserció acadèmica dels seus participants a partir de la millora de la seva ocupabilitat, alhora que contribuir a cobrir la demanda laboral de la comarca.

A qui s'adreça?

Garraf Singular 2023 s'adreça a 75 joves, de 16 a 29 anys, amb nivell acadèmic inferior o equivalent al GES, tot i que resta obert a aquells/es que tinguin una titulació superior que s'adeqüin al Projecte. En el moment d'incorporar-s'hi, els i les joves no han d'estar treballant i han d'estar inscrits/es a l'Oficina de Treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a Demandants d'Ocupació no Ocupats (tot i que un 20% de les places podran ser ocupades per a joves inscrits/es com a Millora de Feina).

Accions

Garraf Singular 2023 comprendrà tres actuacions: orientació i acompanyament, formació professionalitzadora i prospecció laboral.

ORIENTACIÓ:

Es portaran a terme accions d'assessorament individualitzat, d'orientació professional i en emprenedoria, informació laboral i acompanyament en la cerca d'ocupació.

FORMACIÓ PROFESIONALITZADORA:

Cada jove seguirà un itinerari individualitzat a través de diferents accions de formació professionalitzadora.

A l'IMET es portaran a terme les especialitats per formar en els oficis següents:

  • Aux. de comerç
  • Aux. administratiu/va
  • Aux. de cambrer/a (Certificat de professionalitat de Nivell 1)
  • Aux. en electricitat i electrònica (Certificat de professionalitat de Nivell 1)

i a Sant Pere de Ribes:

  • Auxiliar de logística i magatzem

Com a complement de la formació, s'inclou un període de pràctiques no laborals en empreses, obligatori en el cas dels Certificats de professionalitat sencers i opcional en la resta de formacions.

Així mateix, faran la formació complementària següent:

  • FCOO02 – Bàsic de prevenció de riscos laborals (30 h)
  • FCOO03 - Inserció laboral, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere (10 h)

PROSPECCIÓ LABORAL:

Amb el teixit empresarial es portaran a terme un conjunt d'accions que tenen com a finalitat: trobar empreses que vulguin acollir l'alumnat en pràctiques formatives; detectar els llocs de treball vacants; identificar els perfils professionals requerits i, en darrer terme, buscar possibles contractacions de l'alumnat.

Amb els/les joves, juntament amb els/les orientadors/es, es treballaran les seves competències transversals amb l'objectiu que puguin trobar i mantenir un lloc de treball.

Els i les joves interessats/des en participar-hi es poden preinscriure en aquest enllaç.

“Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE)”.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord