Menú

Aprenentatge i Servei Comunitari

QUÈ ÉS EL SERVEI COMUNITARI?

El Servei comunitari és una acció educativa destinada a  desenvolupar la Competència social i ciutadana en què l'alumne, amb la finalitat de millorar el seu entorn, realitza un servei a la comunitat, aplicant els seus coneixements, capacitats i habilitats, alhora que aprèn l'exercici actiu de la ciutadania.

La seva finalitat és garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís  cívic.

QUIN ALUMNAT L'HA DE FER?

A partir del curs 2019-2020 el Servei comunitari és de caràcter obligatori. Cada centre educatiu podrà triar en quin dels nivells de tercer o quart de l'ESO ho realitza.

Com funciona?

El Servei comunitari compren una part d'aprenentatge que es realitza dins de l'horari escolar i d'un servei a la comunitat que es fa, preferentment, fora d'aquest horari, d'acord amb les necessitats de l'entitat amb que és col.labora.

El temps dedicat al desenvolupament del projecte de Servei comunitari pot ser flexible, atenent al tipus d'activitat que es porti a terme, tot i que s'aconsella una dedicació de 20 hores, que inclogui un mínim de 10 hores de servei actiu a la comunitat.

QUINA METODOLOGIA FA SERVIR?

La metodologia per dur a terme el Servei comunitari és l'Aprenentatge servei (ApS), una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals del seu entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Els alumnes, alhora que ofereixen un servei aprenen a ser ciutadans i desenvolupar el compromís cívic des de la pràctica i la implicació.

Quins són els àmbits d'actuació?

  • Acompanyament i suport a l'escolarització (reforç escolar, classes de català a nouvinguts ...)
  • Suport a necessitats bàsiques (ajuda directa a col.lectius en risc, persones immigrades, discapacitats físics o psíquics ...)
  • Intercanvi generacional (llars d'infants, casals d'avis ...)
  • Medi ambient (conservació del patrimoni natural, estalvi energètic, reciclatge de materials ...)
  • Participació ciutadana (activitats culturals ...)
  • Patrimoni cultural (conservació de monuments, difusió de tradicions ...)
  • Projectes de solidaritat i cooperació (sensibilització i defensa dels drets Humans, causes humanitàries ...)
  • Preservació i manteniment del medi urbà
  • Lleure (espais i altres entitats d'educació en el lleure)

Vols participar? Contacta'ns!

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord