Menú

Recursos educatius pel confinament COVID19

El coronavirus i els infants

· Ban de l'alcaldessa als infants
Davant del bon comportament i de la paciència, valentia i solidaritat que estan exhibint els infants durant aquests dies de confinament, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha publicat un ban municipal i s'ha fet un diploma que podreu descarregar i imprimir per entregar a cada nen i nena. 
https://www.imet.cat/ban-alcaldessa-infants-covid

· Com explicar el confinament als infants
Alguns recursos per facilitar a les famílies l'explicació del perquè ens estem aquests dies sense sortir al carrer. Contes, vídeos, guies i ràdio. 
http://xarxanet.org/social/noticies/eines-explicar-el-confinament-als-infants

· El conte del coronavirus
Conte de Victor Espiga, un amant de la literatura i l'escriptura, i que, a més, és metge. La il·lustració és de Giroillustrator i la narració de la Berta Rubio Faus. Podeu trobar el conte en diferents idiomes al blog Lletres i gargots.
https://youtu.be/S9EZDnR_1is

· L'Agus i els monstres. Junts a casa! Els dies del coronavirus
La sèrie d'Agus i els monstres convida als seus protagonistes i als seus lectors a aprendre a viure en el confinament i el desconfinament. Informació clara i amena sobre el coronavirus, però amb rigor i precisió científica. Podeu trobar el conte gratuït en català i castellà i, si voleu, fer una donació al projecte Kids Corona, de l'Hospital Sant Joan de Déu.
https://www.kukumiku.com/proyectos/agus-y-los-monstruos-juntos-en-casa-los-dias-del-coronavirus/

Recursos educatius per les diferents etapes

· 25 recursos educatius ‘on line' per descobrir durant el confinament
Recull de 25 recursos fantàstics i gratuïts, avaluats per l'equip del Portal d'Activitats Educatives de Catalunya i classificats en 5 categories: Ciència, Llengües, Matemàtiques, Benestar físic i autoconeixement i Formació humanística: art, cultura i història. Molt útils.  
https://diarieducacio.cat/25-recursos-educatius-on-line-per-descobrir-durant-el-confinament/

· Recursos i activitats didàctiques en línia per al professorat i els alumnes
El Departament d'Educació ha creat al web de la XTEC un recull actualitzat de recursos i activitats didàctiques en línia que poden ser d'ajut a l'hora d'elaborar propostes didàctiques per part del professorat, i que poden fer arribar a l'alumnat per avançar en el seu procés d'aprenentatge.
http://ensenyament.gencat.cat/ca/Detall/actuacio-extraordinaria-xtec

· LECXIT - Lectura per a l'èxit educatiu
Materials adreçats al voluntariat, famílies i professorat amb l'objectiu de facilitar la tasca de promocionar la lectura i permetre treballar la  comprensió lectora dels infants. 
https://lecxit.cat/#recursos

Recursos educatius per les diferents etapes

· JClic
Projecte de programari lliure de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC) que permet crear, realitzar i avaluar activitats educatives. Al programa hi trobareu recursos des d'infantil fins a batxillerat, i podeu disposar d'un cercador que permet seleccionar materials per nivell educatiu, matèria o idioma.  
https://clic.xtec.cat/repo

· edu365
El portal edu365 ha fet una publicació especial d'activitats d'autoaprenentatge amb exemples d'activitats de diferents àrees on podeu aprendre al vostre ritme. Activitats per infantil, primària, ESO i batxillerat. 
http://www.edu365.cat/

· 80 recursos educatius per aprendre des de casa
Recull de propostes didàctiques per infants d'infantil i primària on podreu trobar diferents tipus d'activitats: jocs interactius, vídeos, documentals, cançons, contes, tutorials, recomanacions... Els recursos estan agrupats per àrees: Llengua, Anglès, Matemàtiques, Coneixement del Medi, Educació en valors, Plàstica. Educació artística, Música i Educació Física.
https://natibergada.cat/recursos-educatius-per-aprendre-des-de-casa

· Jocs educatius on line
Plataforma amb recursos per l'aprenentatge a través del joc. Les activitats estan classificades per matèries i temàtiques, i s'adrecen a educació infantil i primària. 
http://www.cristic.com/?lang=ca

· #docentsconfinats
Si us agrada twitter, us agradarà aquesta proposta. La Lídia i l'Eva, dos mestres de primària, sota el hashtag #mestresconfinats recullen propostes per infantil i primària.  
https://twitter.com/docentsconfina1

Diversitat

· La Mosqueta
Portal on trobareu un conjunt d'activitats destinades a infants amb discapacitats motrius, sensorials, cognitives i emocionals, i en general a tota la població infantil fins a 4 anys.
http://www.lamosqueta.cat/index.html

· Recursos per a l'educació especial
Un blog en el que podeu trobar gran varietat de recursos educatius: materials, recursos TIC, lectura eficaç, experiències, contes...
https://blocs.xtec.cat/recursosee/

· Centre de Recursos Educatius de l'ONCE 
Enllaços a diferents plataformes i recursos educatius de l'ONCE.
https://www.symbaloo.com/profile/credvonce

Televisió i ràdio

· Super 3
A banda d'espais de participació com "Explica'ns les coses", de l"InfoK" o les "Superpropostes d'estar per casa", el canal Super3 ha preparat un nou format digital anomenat "Avui aprenem": un recull de peces divulgatives sobre diferents àmbits. 
https://www.ccma.cat/tv3/super3/avui-aprenem/fitxa-programa/60456/

· Popap escolar
De dilluns a divendres i de 16 a 17 hores, Catalunya Radio emet "Popap escolar". Una hora per aprendre i per aprofitar el temps amb mestres, que proposaran exercicis de matemàtiques, llengües, art, economia, ciències, música, anglès, història… 
https://www.ccma.cat/catradio/popap/

· Educlan
Proposta del Ministerio de Educación y Formación Profesional amb continguts audiovisuals per infants de 3 a 10 anys. 
https://www.rtve.es/educlan/

· Aprendemos en casa
El Ministerio de Educación y Formación Profesional també ofereix a través dels canals de televisió Clan i La 2 recursos per a primària i secundària. A Clan, i de 9 a les 12 hores, el contingut s'adreça a alumnat de 6 a 12 anys. Per la seva banda, el contingut adreçat a joves de 12 a 16 anys s'ofereix a través de La 2, de 12 a 14 hores. 
https://www.rtve.es/infantil/series/

Contes

· Els audiocontes d'El Tatano
El Tatano és una revista en català per a infants a partir de 4 anys, la versió pels petits de Cavall Fort. Inclou contes infantils que ara podeu escoltar des de la seva pàgina web. 
http://cavallfort.cat/audiocontes/

· Vivim del cuentu
La companyia Vivim del cuentu comparteix cada dia de confinament, a les 17 hores, al seu canal de youtube i xarxes socials, un conte dirigit als més petits.
https://www.youtube.com/user/vivimdelcuentu

· De Moments Fantàstics
De Moment Fantàstics és una companyia que intenta apropar als infants i als adults el món dels contes i la fantasia amb l'ajuda de la música. Cada matí comparteixen un conte. 
https://www.youtube.com/channel/UCY5uYAVC0rpqyUMriw_igbA

Altres recursos

· Diputació de Barcelona. Famílies i escola.
Tot i que aquest programa ha deixat de produir-se, podeu veure els capítols de totes les temporades d'aquest programa divulgatiu on es tracten una àmplia gama de temes com el dol, el ciberassetjament, l'educació alimentària, l'ús d'internet i les xarxes socials, la relació entre les famílies i l'escola o l'orientació educativa, entre d'altres.
https://www.diba.cat/web/educacio/cataleg/suport-families/serie

· Manualitats
Gloria Fort, il·lustradora i professora de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú, proposa una sèrie de manualitats a la seva pàgina web.
https://gloriafort.wordpress.com/category/free/

· Màgia
L'humorista i mag Luis Piedrahita està penjant al seu Instagram jocs de màgia per fer en família durant aquests dies de confinament. Hi trobareu trucs senzills de fer per entretenir els més petits de la casa.
https://www.instagram.com/piedrahitaluis/

Informació

Coneixeu més recursos educatius? Contacteu amb nosaltres per fer-nos arribar les vostres aportacions. 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord