Menú

Escola Cossetània

Qui som

Tipus de centre: públic
Codi del centre: 08043917
Oferta formativa: Educació Infantil: P3, P4 i P5. Educació Primària: de 1r a 6è.
Nre. de línies: 1

Som una escola pública, petita i familiar.

Al Cossetània entenem l'Escola com un espai de creixement personal i social on compartir experiències i vivències que ens connectin amb la vida i el món per tal de comprendre'l i fer-lo més just i millor. Un espai que ofereix igualtat d'oportunitats per a tothom en un ambient de confiança i de respecte mutu.

I per nosaltres, ensenyar és facilitar, guiar i acompanyar el procés d'aprenentatge i de creixement personal i social oferint i modelant situacions, estratègies i experiències amb valor educatiu.

Serveis del centre

 • horari: de 9 a 12.30 i de 15 a 16.30 hores.
 • acollida matinal de 7.45 a 9 h del matí gestionat per l'AFA
 • de 16.30 a 17.30 biblioteca i pati obert a les famílies
 • servei de menjador amb cuina pròpia
 • activitats extraescolars: futbol, bàsquet, trail, teatre, escacs, tecnolab i màgia.
 • colònies a tots els cursos
Qui som

Línies generals del centre

 • Escola participativa: tota la comunitat (famílies, alumnat i mestres) tenen espais de participació i decisió en les activitats i els projectes de l'Escola.
 • Escola activa: l'acció i l'emoció són els motors d'aprenentatge del centre.
 • Escola acollidora: l'Escola és un lloc per a tothom, on tothom, sigui com sigui i vingui d'on vingui, s'ha de sentir respectat, acollit i inclòs en la vida i la comunitat del centre.
 • Escola coeducativa: l'Escola educa i treballa per lluitar contra les desigualtats de gènere, raça, orígen o classe social per assegurar una igualtat d'oportunitats per a tothom.
 • Escola que fomenta l'esperit crític: l'Escola és un lloc on l'alumnat aprèn, també, a pensar i tenir criteri per esdevenir ciutadans amb opinió pròpia
 • Escola positiva: una escola que ajuda a nens i nenes a gestionar les seves emocions per afrontar la vida amb plenitud.
 • Escola arrelada a l'entorn: una escola oberta per conèixer el territori i les seves tradicions.
 • Escola dinàmica: una escola que es repensa cada dia per reflexionar i millorar el seu projecte constantment.

Estratègies metodològiques

La Vida d'Aula és un espai perquè el grup classe, alumnat i mestres, es conegui, es faci créixer una trama de relacions en el que cada infant pugui ser, pugui sentir-se partícip d'un grup i reconegut per totes les persones que el formen, un espai per cultivar el desig de conèixer, per connectar-nos amb la realitat i poder-ne parlar, posar-la en qüestió, aprendre'n i millorar-la.

Els espais d'aprenentatge són ambients preparats on els infants de diferents edats (P3, P4 i P5) juguen i experimenten junts a partir de propostes obertes i d'uns materials que desperten la seva curiositat i els porten a gaudir plenament del seu instint natural de descoberta. Intrínsec a cada espai hi ha plantejats una sèrie de continguts curriculars que l'infant ha de construir a partir del joc, la relació amb els iguals i l'acompanyament de la persona adulta.

Els tallers són espais preparats i dissenyats perquè infants de diferents edats (per cicles) aprenguin junts d'una forma activa i participativa a partir de propostes didàctiques estructurades i seqüenciades i d'uns materials que generin motivació. Cada taller desplega uns continguts curriculars a través dels qual es treballaran unes competències concretes del currículum.

El treball sistemàtic és un espai i un temps per a poder adquirir i sistematitzar habilitats, continguts i aprenentatges que s'han desplegat en la vida d'aula o que, per edat i maduresa de l'alumnat, cal treballar per a poder avançar en el procés d'alfabetització. Aquest fet és de vital importància ja que, si no avancem en aquest procés, no accedirem a continguts més complexes o no comprendrem, ni serem crítics, amb altres situacions de la vida. A més a més, és un bon espai perquè l'alumnat aprengui a fer-se conscient del que no sap i ha d'aprendre i per què ho ha d'aprendre.

Altres aspectes a destacar

Psicomotricitat (Aucouturier) a Educació Infantil i a Cicle Inicial (en aquesta darrera etapa, alternant amb sessions d'Educació Física).

Piscina des de P4 fins a 1r.

Anglès a partir de P5.

Llengua castellana a partir de cicle inicial.

Un Projecte de biblioteca per a tota la comunitat educativa.

Hort escolar.

Podeu aprofundir en el Projecte de l'Escola a la nostra pàgina web, www.escolacossetania.cat, on trobareu el nostre Projecte Educatiu, altres documents de centre i una pila d'articles per poder veure la vida de l'Escola.

 

On trobar-nos

Ronda Ibèrica, 200
08800-Vilanova i la Geltrú

Tel. 938 933 899
escola@escolacossetania.cat
http://www.escolacossetania.cat

Xarxes socials

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord