Menú

Col·legi Divina Providència

Qui som

Tipus de centre: concertat
Codi del centre: 08031599
Oferta formativa: Segon cicle d'Educació (P3, P4 i P5), Educació Primària i ESO

El col·legi Divina Providència es va fundar l'any 1859 i des d'aleshores fins el dia d'avui continua la seva tasca educativa. Som una escola confessional i catalana que conserva el seu esperit familiar i acollidor, el gust pels detalls, els valors i la bona educació. 

El nostre col·legi promou l'aprenentatge significatiu, allò que ens connecta amb la realitat que vivim, el món que ens envolta, en el qual habitem, estimem i convivim.

El nostre equip docent treballa amb la convicció que els alumnes són el centre del seu propi aprenentatge, afavorint el treball cooperatiu, la passió per l'estudi, l'amor pel coneixement, i el desenvolupament de persones autònomes, responsables, reflexives, cíviques i creatives.

Serveis del centre

 • Horari: Infantil i Primària: de 9 a 13 i de 15 a 17 h
  ESO: dilluns, dimarts i dijous de 8 a 13.30 i 14.45 a 16.45 h / dimecres de 8 a 14.30h / divendres de 8 a 13.30 h
 • Servei d'acollida de 8 a 9 h
 • Menjador escolar, amb cuina pròpia, essent monitors mestres del Claustre
 • Gabinet psicopedagògic: psicòloga i psicopedagoga
 • Activitats extraescolars
Qui som

Línies generals del centre

 • Assolir coneixements a partir de l'estimulació de la curiositat intel·lectual, amb la recerca de respostes i/o la formulació de preguntes.

 • ¿Learning by doing (aprendre fent).

 • Despertar l'amor pel coneixement i l'aprenentatge a través de mètodes i eines pedagògiques que afavoreixen el desenvolupament de l'individu, potenciant el sentiment de pertinença a la comunitat.

 • Atendre les necessites educatives de l'alumnat amb un ensenyament individualitzat i coherent amb les seves capacitats, tant en els grups partits en les àrees de català i matemàtiques com en l'atenció del gabinet psicopedagògic.

 • Aconseguir que l'alumne pugui expressar-se en qualsevol de les llengües impartides a l'escola.

 • Potenciar una educació no sexista, en el marc de la coeducació.

 • Crear consciència de la importància de conèixer, respectar, compartir i conservar el medi ambient.

 • Desenvolupar hàbits de treball individual i d'equip, d'esforç i de responsabilitat i amor per l'estudi.

 • Fomentar una actitud lligada a l'aprenentatge del diàleg, a la reflexió, a l'acceptació i la tolerància a les diferències de tota mena.

 • Afavorir una comunicació fluïda entre les famílies i l'escola, a través de reunions de pares i mares i entrevistes personals al llarg del curs amb la finalitat de compartir la responsabilitat sobre el procés educatiu i d'aprenentatge dels alumnes, creant un ambient cooperatiu i un sentiment de comunitat escolar.

Línies educatives destacades

 • La llengua vehicular de l'escola és el català. S'introdueix l'anglès a Infantil 3 anys (3 sessions setmanals) i es continua fins a 4t d'ESO. A l'Educació Primària es treballa de forma transversal mitjançant la participació en dinàmiques orals d'aprenentatge i desenvolupament competencial. Comptem amb el suport d'un auxiliar de conversa nadiu que reforça la llengua oral anglesa i ajuda als alumnes a preparar els exàmens oficials de la Universitat de Cambridge: Movers 6th, PET i KET (ESO). La llengua castellana es treballa curricularment a partir de 1r de Primària.

 • Biblioteca: és un espai viu dintre de l'escola. Des d'Infantil 3 anys fins a 6è de Primària, dins l'horari escolar, els alumnes gaudeixen d'una hora setmanal per a fomentar el plaer de la lectura i de la informació. A través de la Maleta Familiar, les famílies viuen una experiència de lectura compartida. Comptem amb un servei de préstec a l'hora del pati.

 • Educació i desenvolupament artístic: l'art és un element fonamental per al procés de creixement formatiu dels alumnes. Al llarg dels cursos s'amplien el nombre d'hores en les matèries de visual i plàstica i música marcades pel currículum, així com la introducció d'altres disciplines com el teatre.

 • Coral "Fratello Sol": Formada per per alumnes de 4t de Primària fins a 4t de l'ESO. Participa en les trobades de corals de Catalunya, en diferents actes del centre i de la ciutat. Aquest curs també ens hem adherit a les activitats educatives proposades pel Gran Teatre del Liceu.

 • Educació emocional:  com un procés educatiu continu i permanent, present al llarg de tot el currículum acadèmic. Per aquesta raó, des d'Infantil 3 anys fins a 4t de l'ESO, l'escola treballa setmanalment pel desenvolupament de les competències emocionals al llarg del curs en formats diversos: jocs individuals i en grup, tallers, xerrades... Per fomentar l'autonomia i les relacions socials entre els grups classe organitzem sortides trimestrals i colònies des d'Infantil 3 fins a primer cicle d'ESO i viatge de final de curs de Secundària. 

 • Participem en el projecte Agenda 21 per treballar la sostenibilitat i tenir un món millor.

 • La nostra escola participa de la vida del barri i projectes de la ciutat com: Cultura Emprenedora, cantem el Nadal, Congrés de la Ciència, fem un conte per Sant Jordi, Menjallibres, certamen Lectura en Veu Alta...

 • Col·laborem en activitats solidàries:  Campanya contra la fam, Càritas i La Marató de TV3. Celebrem en les Festes de Sant Francesc (patró de l'escola), la Castanyada, Santa Cecília (el dia de la música), Nadal, dia de la Pau, Carnaval, Sant Jordi, Mare de Déu de la Providència, final de curs i Festa de Graduació (INF/5 anys i 4t d'ESO).

On trobar-nos

Carrer Providència, 1
08800-Vilanova i la Geltrú

Tel. 938 930 614
a8031599@xtec.cat
http://divinaprovidencia.cat

Xarxes socials

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord