Menú

Pla contra l'Absentisme Escolar

ABSENTISME ESCOLAR

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en l'exercici de coresponsabilitat entre les diferents administracions públiques amb competències per garantir el dret i el deure de l'educació, així com també la igualtat d'oportunitats, estableix la vigilància de l'escolaritat obligatòria com una de les línies d'actuació prioritàries, per la qual cosa disposa del Pla Local contra l'Absentisme Escolar.

L'èxit en l'abordatge de l'absentisme escolar implica la necessitat d'un treball col·lectiu, d'un projecte compartit entre tots els agents que respongui a la necessitat de garantir que els infants i els joves puguin exercir el seu dret a l'educació.

Així doncs, es treballa de forma coordinada amb els centres de la ciutat i de forma molt intensa des de la Comissió d'Intervenció per a l'Absentisme Escolar, on hi són presents representants de les direccions dels centres, els cossos de seguretat (Policia Local, Mossos d'Esquadra), la Regidoria de Serveis Socials i la d'Educació del municipi, l'EAP i la Inspecció Educativa.


PLA LOCAL CONTRA L'ABSENTISME ESCOLAR

Nascut de la voluntat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú de fomentar el dret a l'educació, el pla pretén ser un instrument a l'abast de tots els centres educatius, dels professionals de l'àmbit docent i dels Serveis Socials i proposa mesures per a la prevenció, detecció i tractament de l'absentisme escolar dels infants i joves d'entre 3 i 16 anys dels centres públics i concertats de les escoles d'infantil, primària i secundària.

El Pla local contra l'absentisme escolar, de maig de 2011,  després d'un recorregut de quatre anys d'implementació, s'ha revisat amb l'objectiu de millorar els protocols existents, concretar els procediments a seguir i adequar la intervenció al marc normatiu vigent i incloure l'aplicació informàtica com a eina de registre, gestió i sistematizació de les dades d'absentisme dels centres. 

El Pla Local contra l'Absentisme Escolar va ser aprovat per la Comissió d'Intervenció d'Absentisme Escolar el dia 20 de novembre de 2015 i presentat el dia 25 de novembre de 2015  a les direccions dels centres educatius de la ciutat.
 

APLICATIU INFORMÀTIC: EINA DE REGISTRE I GESTIÓ DADES ABSENTISME

Un dels objectius del Pla Local contra l'Absentisme Escolar és l'obtenció de dades quantitatives i qualitatives d'absentisme escolar, que permetin elaborar mesures concretes de prevenció, intervenció i compensació.

Per aquest motiu, i gràcies a la coordinació amb els Serveis Informàtics de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Servei d'Educació de l'IMET, amb l'assessorament d'Inspecció Educativa de la Generalitat de Catalunya, s'ha dissenyat un aplicatiu informàtic que permet recollir, registrar, gestionar i controlar les dades d'absentisme per centres, curs, alumnes i nivells d'absentisme; recull estadístiques per anys acadèmics, per trimestres...; possibilita als centres poder consultar les dades individualitzades de cada alumne/a, accedir al seu històric, així com extreure estadístiques amb informació quantitativa i qualitativa sobre l'absentisme.


DOCUMENTS DE REFERÈNCIA

Pla Local contra l'Absentisme Escolar

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord