Menú

Cinc joves s'incorporen a l'Ajuntament de VNG a través del programa Treball i Formació

Comparteix:
13/11/2020 13:43

Es tracta d'un programa subvencionat per facilitar l'accés al món laboral a joves d'origen estranger sense referents familiars

Cinc joves han començat a treballar aquesta setmana a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú gràcies a la subvenció de 134.549 euros del programa “Treball i formació – línia joves” del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

L'objectiu d'aquesta línia de subvencions és facilitar l'accés al món laboral a joves majors de 16 anys d'origen estranger sense referents familiars, a través d'una experiència professional en un entorn real, i d'un itinerari formatiu que els prepari per a la transició al mercat de treball ordinari.

Tal i com ha explicat el regidor de Joventut, Adrià Guevara “adherint-nos a la subvenció fem viables les contractacions i posem a l'abast d'aquests joves recursos que ajudin a pal·liar el risc social, en la línia del que ja es va emprendre amb la posada en marxa del Projecte de Dinamització cívica per a l'emancipació juvenil”.

Els 5 joves seleccionats han signat un contracte de 12 mesos i s'han incorporat al Mercat del Centre, l'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat, i a la Unitat de Serveis Municipals. "S'han escollit aquests serveis per la necessitat existent de cobrir-hi tasques, però també pensant en què els joves adquireixin experiència que els pugui obrir futures oportunitats més endavant", ha explicat la regidora de Recursos Humans, Adelaida Moya.

La subvenció ha permès també contractar una tècnica d'inserció laboral per proporcionar als joves, com a part dels itineraris d'inserció, processos personalitzats i assistits d'habituació social i laboral, i serveis d'intervenció i mesures d'acompanyament social que permetin la seva posterior incorporació al mercat de treball ordinari.

Els 5 joves rebran 150 hores de formació professional a l'IMET, del mòdul “Operacions auxiliars en el manteniment d'equips elèctrics i electrònics”.

És la primera vegada que es posa en marxa aquesta línia de subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, cofinançada en un 50% pel Fons Social Europeu.

3 dels joves treballaran a la Unitat de Serveis Municipal

3 dels joves treballaran a la Unitat de Serveis Municipal

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració