Menú

L'Institut Dolors Mallafré i el Víctor Balaguer amplien la col·laboració en l'àmbit artístic i de patrimoni

Comparteix:
08/10/2020 12:28

Un conveni recull projectes conjunts per potenciar la relació entre els museus vilanovins i l'alumnat del centre

L'institut Dolors Mallafré i l'organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer han signat un conveni de col·laboració per potenciar els museus i el patrimoni vilanoví i fer-lo servir com a base dels ensenyaments artístics.

El Dolors Mallafré és l'únic institut de la ciutat que imparteix el batxillerat artístic. Amb aquest conveni s'estableix que equipaments com la biblioteca Museu Balaguer, Can Papiol, i la Torre Blava estan a l'abast de l'alumnat per les seves activitats acadèmiques. La col·laboració entre l'Institut i els museus vilanovins ja funciona des de fa temps, i el conveni recull i reforça aquesta cooperació. El patrimoni local és, per exemple, és la base de treballs fotogràfics, visites, exercicis de dibuix, treballs pictòrics, escenari de filmacions i estades de pràctiques.

L'alcaldessa de la ciutat Olga Arnau, ha destacat el benefici per a tothom d'aquesta col·laboració, que és “bona per l'Institut perquè millora i li dóna més qualitat a la seva part formativa, bona pel Museu perquè té un accés de gent jove que de mica en mica serà molt més coneixedora d'aquest patrimoni que tenim, i bona evidentment pels alumnes perquè els dóna un plus, una part molt pràctica”.

El director de l'Institut Dolors Mallafré, Joan Martorell, valora molt positivament el conveni perquè “fa que puguem treballar amb més èmfasi i amb més detall determinats aspectes artístics des de la proximitat. És fantàstic poder treballar, el coneixement del patrimoni més proper”. Martorell recorda que “ja fa uns anys que hi havia col·laboracions esporàdiques però continuades i el que hem volgut és ordenar-les una mica i també anar una mica més enllà”.

L'acord entre ambdues institucions també facilita que l'alumnat entri en contacte amb el què pot ser un futur entorn professional.

Olga Arnau i Joan Martorell han signat el conveni de col·laboració

Olga Arnau i Joan Martorell han signat el conveni de col·laboració

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració