Menú

Tres instituts i dues escoles de VNG registren els primers positius per COVID-19 entre el seu alumnat

Comparteix:
21/09/2020 14:14

Els centres ja han rebut instruccions del Servei de Vigilància Epidemiològica, que van des dels aïllaments preventius fins a les proves de PCR al grup classe.

Els Instituts Dolors Mallafré, Lluch i Rafecas i Manuel de Cabanyes, i les escoles Volerany i Ítaca, han registrat els primers casos de positius per COVID-19 entre el seu alumnat.

L'avís s'ha rebut aquest cap de setmana per part de Serveis Territorials Educatius que és qui informa l'Ajuntament, mentre que el Servei de Vigilància Epidemiològica ho fa als centres educatius. Actualment hi ha constància que hi ha un grup de l'institut Lluch i Rafecas en aïllament preventiu i que aquest matí s'han realitzat les proves PCR al grup de l'escola Volerany on s'ha detectat el positiu.

La regidora d'Educació, Mercè Mateo, ha explicat que a partir del moment en què es detecta un cas en un grup classe, el Servei de Vigilància Epidemiològica, juntament amb els Serveis Territorials activen els protocols d'actuació que poden variar en funció de cada cas, i que van des de l'aïllament preventiu de tota la classe (alumnat i professorat de referència) fins a la realització de proves PCR a la classe on s'ha detectat el positiu. "Les autoritats determinen que cal fer i com s'articulen les proves PRC que, sempre que sigui possible, es realitzaran dins els mateixos centres escolars."

Per Mercè Mateo, "es tracta d'una situació previsible, a la qual caldrà acostumar-se, ja que en els centres educatius es produeix la interacció de persones que en els últims mesos no havien tingut cap mena de contacte" i ha remarcat la importància de seguir els circuits públics quan en una família algun dels seus membres presenta símptomes compatibles amb la malaltia. "Tothom ha de tenir llibertat per escollir el sistema sanitari, però en aquest cas és molt important seguir els circuits públics, i notificar al CAP de referència quan hi hagi un positiu a la família. Fent-ho així és quan s'activen els protocols que permet avisar als centres educatius i a la Regidoria d'Educació, i que d'altra manera seria més complicat”.

La Regidora ha dit també que és possible que les instruccions del Servei d'Epidemiologia vagin canviant, ja que contínuament s'actualitzen i es fan ajustos per tal d'aplicar el tipus de mesura més adient en cada situació.

IES Lluch i Rafecas

IES Lluch i Rafecas

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració