Menú

L'EFAV s'establirà a l'aeroport de Lleida-Alguaire per formar mecànics aeronàutics

Comparteix:
22/06/2020 20:54

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat i l'alcaldessa de VNG han visitat l'escola aeronàutica de l'IMET prèviament a la signatura del conveni entre ambdues administracions

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) ampliarà les seves instal·lacions amb una nova seu de l'escola aeronàutica a l'aeroport de Lleida-Alguaire, a partir de l'any vinent.

Aquesta tarda l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau i el  president d'Aeroports Públics de Catalunya, SLU, Isidre Gavín, han formalitzat el conveni marc entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Generalitat de Catalunya que és el primer pas per a l'establiment d'una escola de formació de manteniment aeronàutic a les instal·lacions de l'aeroport de Lleida-Alguaire, amb l'objectiu de formar mecànics aeronàutics que puguin atraure en el futur nous projectes industrials a l'aeroport català.

Prèviament a la signatura del conveni, l'alcaldessa de la ciutat ha rebut el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat i president d'Aeroports Públics de Catalunya, Isidre Gavín per visitar les instal·lacions de l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova (EFAV) que té la seva seu a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) de la capital del Garraf. A la visita hi ha assistit també la regidora d'Educació i Ocupació, Mercè Mateo i d'Empresa i Innovació, Conxi Martínez i els regidors de Promoció Econòmica, Jordi Medina; d'Urbanisme i Habitatge, Xavier Serra i d'Administració Electrònica, Infància i Joventut, Adrià Guevara.

Durant la visita el conseller el Homrani i el secretari Gavín han interpel·lat alumnes de l'EFAV que es troben en el primer o segon any de formació i han constatat l'interès i reconeixement que té l'EFAV a la resta de l'estat. Tal i com ha afirmat posteriorment a la signatura del conveni el conseller de Treball, en referència als alumnes de l'escola que provenen de Madrid o del País Basc, no hi ha a tot el territori de l'estat espanyol una aposta per la formació professional per l'ocupació vinculada al sector aeronàutica i això és una diferència respecte a tot l'estat” que té la ciutat i el país.

L'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau ha destacat la importància d'aquest conveni que “és el punt de partida d'un projecte que farà arribar l'EFAV fins a l'aeroport de Lleida i si és possible més enllà” en referència a la voluntat que l'escola pugui establir-se en un futur també a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. L'alcaldessa, que ha reconegut l'especial il·lusió que ha sentit pel fet que  el primer acte oficial de l'Ajuntament després de 94 dies d'aturada per la pandèmia “hagi estat un projecte de construcció que permet formar-nos, avançar i seguir vivint i que permet oferir a través de l'EFAV una formació professional que té plena ocupabilitat”, ha afirmat que aquest conveni és una oportunitat per a l'EFAV de créixer i consolidar-se i alhora és també una aposta clara per la formació de professionals del sector aeronàutic qualificats al país.

Per la seva banda el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín ha destacat que “l'aposta del govern de la Generalitat per disposar d'un aeroport industrial i de serveis aeronàutics a Alguaire es demostra especialment útil per desenvolupar les activitats de formació tècnica pròpies del sector i permet aquesta aliança estratègica que ens aporta també un gran valor social”. Així mateix, Isidre Gavín ha manifestat que l'aeroport de Lleida-Alguaire està especialitzant-se en el manteniment aeronàutic i cada cop són més les empreses mitjanes i grans del sector que s'hi ubiquen. En aquest sentit per a la Generalitat és una oportunitat estratègica aquest conveni de col·laboració amb l'EFAV que permetrà formar alumnes de la zona per tal de proveir de mà d'obra qualificada les empreses de manteniment aeronàutic que han apostat per l'aeroport de Lleida-Alguaire. Segons dades facilitades pel secretari Gavín, “actualment tenim 100 llocs de treball directes i més de 250 llocs de treball indirectes i més de 25 empreses que fan diferents nivells d'activitats. Tenim avions de diferents companyies fent operacions de manteniment i reparació i conservació i alhora aquestes empreses necessiten professionals i necessiten estudiants que puguin desnvolupar aquesta especialitat”. Per al secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat aquestes aliances estratègiques permetran anar conformant “un petit clúster aeronàutic que podrà créixer amb noves propostes empresarials que faran que esdevingui una oportunitat per al nostre país”.

Finalment un cop signat el conveni, el conseller de Treball, Afers Socials i Família ha qualificat l'acord de col·laboració d'avui com un “exemple de col·laboració público-público però amb incidència en l'àmbit privat”. Per a Chakir el Homrani cal que hi hagi voluntat d'incidència des de l'àmbit públic en l'àmbit privat ja que “no hi ha res més competitiu per a qualsevol país i societat que la qualificació de la seva ciutadania i això forma part de l'ADN de la formació professional i especialment de la formació professional per a l'ocupació que és el que representa l'IMET

El conseller de Treball ha destacat l'aposta que fa tres dècades va fer l'Ajuntament de VNG a través primer del Centre de Formació Ocupacional la Paperera i després de l'IMET, “per abordar la formació de professionals qualificats i de talent del sector aeronàutic, una aposta clara per tenir incidència en un sector que és global, l'aeronàutic, però que es reconvertirà i caldrà que hi tinguem un paper”.

Davant d'aquesta aposta, el conseller el Homrani ha afirmat que des del seu departament, a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) “hem reforçat en els últims anys, els convenis entre l'IMET i el SOC, que només en els últims quatre anys pugen a 1.700.000 euros”. Cal tenir en compte que el SOC finança la formació per a l'ocupació del sector aeronàutic que imparteix l'EFAV de forma teòrica i pràctica amb tres especialitats formatives: operacions auxiliars de manteniment aeronàutic, manteniment d'estructures d'aeronaus i manteniment d'avions amb motor de turbina. Segons el conseller de Treball amb la formalització d'aquest conveni fem un projecte que va més enllà de la ciutat i del territori.

 

.

.

.

.

El conseller de Treball i l`alcaldessa de VNG visitant les instal·lacions de l`EFAV

El conseller de Treball i l`alcaldessa de VNG visitant les instal·lacions de l`EFAV

La visita ha servit per conèixer el projecte de formació professional en el que col·labora el SOC

La visita ha servit per conèixer el projecte de formació professional en el que col·labora el SOC

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració