Menú

Organisme

L'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) és un organisme autònom de caràcter administratiu de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La seva creació va ésser aprovada en sessió ordinaria del Ple del 7 de juliol de l'any 2008. Com a ens instrumental dependent de l'Ajuntament, s'ha constituït de conformitat amb allò que disposen els articles 85.2. A) b) i 85 bis de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local 7/1985, de 2 d'abril per a la gestió directa dels serveis públics d'educació, formació i treball.

L'Organisme Autònom porta causa i dóna continuïtat a les polítiques i activitats desenvolupades per la Regidoria d'Educació i per l'Organisme Autònom CFO La Paperera.

El centre està ubicat en una antiga fàbrica de paper, rehabilitada a finals dels anys 80, mitjançant diferents escoles-taller. Es va inaugurar el mes de juny de l'any 1988 com a un projecte pilot innovador que va circumscriure la seva actuació a la lluita per rebaixar la taxa d'atur, xifrada, en aquell moment, en un 18%.

En l'actualitat l'Imet s'organitza en tres grans serveis:

Servei de Educació: inclou l'Oficina Municipal d'Escolarització, l'oferta educativa, formacions específiques, Projecte Educatiu de Ciutat, Consell Escolar Municipal, diversos programes (PAL, PAE, Aules d'Estudi, Far...).

Servei de Treball: ofereix la informació adient per afavorir la inserció laboral, potenciant la recerca activa de feina, amb una àmplia oferta formativa en diferents camps laborals. Oferim serveis i projectes que donen suport en el procés de prendre decisions respecte al món laboral i professional amb eines i recursos adients. També es vol afavorir l'orientació i la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental o discapacitat intel·lectual al món laboral.

Escola de Formació Aeronàutica: ofereix formació teoricopràctica per treballar com a mecànic d'avions. Està homologada, segons normativa europea, per impartir cursos de manteniment, tant dels avions amb motor de turbina, com dels avions amb motor de pistó i manté acords de col·laboració amb les principals empreses del sector per facilitar la inserció laboral de l'alumnat.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord