Menú

Oficina Municipal d'Escolarització (OME)

L'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) és un instrument de col·laboració entre al Generalitat de Catalunya i els ajuntaments pel que fa a l'escolarització de l'alumnat d'educació infantil (3 a 6 anys), educació primària (6-12 anys) i secundària obligatòria (12-16 anys).

L'OME actua d'acord amb el procediment d'admissió de l'alumnat als centres docents sufragats amb fons públics, i les normes establertes per la Generalitat de Catalunya.

Àmbit d'actuació

Segon cicle d'educació infantil, primària i educació secundària obligatòria de Vilanova i la Geltrú.

Funcions

  • Informar i orientar adequadament a les famílies de tota l'oferta formativa de la ciutat.

  • Recollir les sol·licituds d'escolarització durant el termini de preinscripció i matrícula, legalment establert, i al llarg de tot el curs escolar, donat que la Comissió d'Escolarització es constitueix en el marc de l'OME.

  • Vetllar pel compliment de la legalitat del procés d'admissió de l'alumnat en el seu àmbit d'actuació territorial.

  • Procurar una distribució equilibrada de l'alumnat amb necessitats educatives específiques que permeti la seva integració, faciliti la cohesió social i afavoreixi una qualitat educativa adequada per a tota la població escolar.

  • Les que legalment determini el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord