Menú

Una vintena de denúncies a la campanya de control de vehicles de mobilitat personal a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
23/01/2023 13:14

La Policia Local reforça el control sobre aquests tipus de vehicles, en aquest cas amb una campanya coordinada pel Servei Català del Trànsit

Una vintena de persones han estat denunciades a Vilanova i la Geltrú durant la campanya de control de vehicles de mobilitat personal, que la setmana passada es va dur a terme a la ciutat, coordinada pel Servei Català del Trànsit.

La Policia Local va establir 19 punts de control a diversos emplaçaments de la ciutat, principalment a la zona centre, on hi ha una major afluència de persones. En els controls es van aturar 31 persones que circulaven amb patinet elèctric, de les quals 21 van ser denunciades per diversos motius: 2 per infringir el codi de circulació, 13 per circular per voreres i zones de vianants i 6 per no tenir el patinet en les condicions que marca la normativa, com ara circular sense llum o portar un seient adaptat o no homologat pel tipus de vehicle. La campanya també ha servit per fer altres comprovacions, com l'estat del patinet i el seu origen, mitjançant la comprovació del número d'identificació.

L'objectiu de la campanya és conscienciar als usuaris d'aquests tipus de vehicle de la necessitat de fer-ne un ús responsable per evitar accidents. És per aquest motiu que es tracta d'una acció que es fa de manera periòdica a la ciutat, la darrera va ser durant el Nadal, i es complementa amb la formació que s'imparteix als centres educatius en matèria d'Educació Viària per part de la Policia Local, així com amb l'edició i distribució de tríptics informatius on es recull la normativa.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ha explicat que caldrà continuar fent campanyes de manera periòdica, mentre no s'acabi de complir amb la normativa d'ús. "Des de fa tres anys la Policia Local ha dut a terme campanyes de caràcter informatiu, acompanyades per l'edició de diferents tríptics explicatius. A més, en l'àmbit pedagògic, s'han incorporat quatre patinets elèctrics a les classes d'Educació Viària per tal d'informar els futurs nous conductors de les normes bàsiques d'ús". Per la regidora els patinets elèctrics representen un bon model de mobilitat eficient i no contaminant, "però el que està clar és que no estan exclosos de complir amb la normativa, i per això tindrem tolerància zero. El codi de circulació, ha recordat, és el mateix per tothom i cal respectar-lo. De cara a properes accions, Blanca Albà ha dit que "aquesta darrera campanya l'hem fet conjuntament amb el Servei Català del Trànsit, però en continuarem fent de manera periòdica per intentar erradicar conductes que posen en risc la seguretat de tothom".

L'any 2019 l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar un reglament de criteris de circulació, basades en el reglament del Servei Català del Trànsit, que regula la conducció dels vehicles de mobilitat personal (VMP) Entre d'altres s'estableix que no poden anar-hi dues persones, la velocitat màxima, la prohibició de circular per zones i espais destinats a vianants, o la prohibició de conduir sota els efectes de l'alcohol i substàncies estupefaents.

Vilanova i la Geltrú, dijous de la setmana passada

Vilanova i la Geltrú, dijous de la setmana passada

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració