Menú

Activitats diverses per celebrar el Dia Universal dels Drets dels Infants

Comparteix:
07/11/2022 17:39

La commemoració inclou una jornada formativa, tallers, cinema, teatre, hora del conte i actuacions infantils per a inaugurar un mural

El 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels drets dels Infants, i el dia 30 és el Dia Internacional de les ciutats educadores. Vilanova i la Geltrú se suma a les dues commemoracions amb un extens programa d'actes que s'inicia dimecres 16 amb la tercera trobada de la Taula d'Infància i Adolescència.

Al matí començarà la jornada formativa “Infants, subjectes de dret. L'avaluació i determinació de l'interès superior del menor com a principi rector de la Convenció Internacional dels drets dels infants”. Anirà a càrrec d'Almudena Gonzàlez,  professora de Dret Administratiu de la UB, i d'Ana Isabel Márquez, educadora social i professora de la UOC.

L'auditori de Neàpolis acollirà aquest espai de trobada i reflexió conjunta, que continuarà amb la 3a trobada de la Taula d'Infància i Adolescència. La voluntat és fer un seguiment de les accions del Pla Local d'Infància i adolescència (PLIA), i el retorn dels resultats dels grups de treball: Eina d'autoanàlisi i planificació per avançar en la inclusió al lleure educatiu, així com les conclusions de la darrera comissió de protecció. Durant la trobada també es presentarà dos nous projectes i recursos al territori: La Casa de la lluna i l'assessoria psicològica i emocional Parla'n.

Adrià Guevara i Figueras, Regidor d'Infància i Joventut, destaca que "un any més apostem per vestir un programa d'activitats diverses, formatives i reivindicatives, al voltant del Dia Universal dels Drets dels Infants. Enguany a més hem volgut fer un pas endavant en la visibilitat d'aquests drets, no només el 20N si no tots els dies de l'any, amb el mural que inaugurarem a la Rasa d'en Miquelet"

Dijous 17 es farà la inauguració del mural dels drets dels infants a la Rasa d'en Miquelet, amb la participació i actuació per part d'infants i adolescents de l'Escotilló Jove, de l'Escola Municipal de Música i dels Centres Oberts.

Per dissabte 19 s'ha organitzat diverses activitats per als infants i les seves famílies: un club de lectura sobre Snoopy, una hora del conte, i un taller per construir una brúixola.

Per diumenge 20 s'ha programat una sessió de teatre familiar, una de cinema amb el Petit Cineclub, i un taller artístic a La Sala.

Les activitats continuen diumenge 27 amb un activitat familiar al Museu Romàntic Can Papiol. I és que tots els museus de la ciutat s'han sumat a la celebració del Dia dels Drets dels Infants amb l'activitat “Posa-t'ho al cap”, que convida els menuts a buscar els barrets que hi ha amagats als seus espais.

Podeu trobar tota la programació i inscriure-us a les activitats programades (la majoria requereixen reserva prèvia) aquí.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració