Menú

Primera reunió de la taula de contractació local amb l'objectiu de  vetllar per la qualitat dels llocs de treball a VNG

Comparteix:
19/10/2022 14:05

Les noves contractacions al parc comercial prioritzaran persones de la ciutat i l'àmbit pròxim  

Ahir es va constituir la Taula de contractació local, que ha de vetllar per la qualitat dels llocs de treball a Vilanova i la Geltrú. La Mesa està formada per representants sindicals, empresarials, entitats comercials i ciutadanes, i ha començat a treballar davant de la imminent obertura del parc comercial de la Masia d'en Barreres. L'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, va avançar que les empreses que s'instal·laran en aquesta àrea “tenen el compromís de contractar persones de la ciutat o de la comarca”, i que algunes ja han iniciat processos de selecció en col·laboració amb l'IMET, l'Institut Municipal d'Educació i Treball.

Olga Arnau s'ha mostrat satisfeta per la posada en marxa d'aquest organisme, que ha de servir per tractar “tot el que els agents socials i econòmics creguin que s'ha de treballar en aquesta taula”. Els primers temes que els membres participants han debatut són, a banda de les contractacions de les empreses del parc comercial, l'anàlisi de l'impacte de la modificació dels horaris comercials a VNG.

En la primera reunió s'ha donat a conèixer que l'obertura del parc comercial suposarà uns 600 llocs de treball, dels quals 400 són de nova creació. Diferents empreses del parc ja s'han posat en contacte amb l'Ajuntament per iniciar els processos de selecció i, a dia d'avui, ja s'han contractat 43 persones per una de les naus comercials. L'obertura del parc està programada pel divendres 2 de desembre i, per tant, el mes de novembre és quan es preveuen la major part de noves contractacions.

L'alcaldessa de la ciutat ha posat en valor el paper de la Taula de contractació local com a espai de trobada entre empreses, agents socials i econòmics i la pròpia administració local. Segons Arnau, "és un espai d'encontre per enfortir-nos com a ciutat i donar a conèixer els diferents serveis i recursos dels que disposem". La major part de la contractació es canalitzarà a través de la Borsa de Treball de l'IMET. Per això, l'alcaldessa ha animat totes les persones que busquin feina a inscriure's en aquesta borsa.

Les entitats integrants de la Taula són la UGT, CCOO, la FEGP, la Cambra de Comerç, Estació Nàutica, el Gremi d'Hostaleria, Viu Comerç, la Federació d'associacions veïnals, NODE Garraf i, per part municipal, l'IMET, la regidoria d'Empresa i Innovació, la regidoria de Promoció de Ciutat i l'Alcaldia. Es preveu que la propera taula es convoqui a finals de novembre quan ja es tinguin més dades de la contractació que s'ha efectuat i posteriorment, es durà a terme una trobada amb les diferents empreses operadores del parc comercial i empreses inclusives de la ciutat i la comarca.

La Taula de contractació s'ha reunit al Clúster econòmic

La Taula de contractació s'ha reunit al Clúster econòmic

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració