Menú

Comença la sisena edició del Premi Menjallibres, amb la publicació de les lectures finalistes d'enguany

Comparteix:
13/10/2022 10:03

Una iniciativa per fomentar la lectura entre els joves, adreçada a l'alumnat d'ESO

Per sisè curs consecutiu comença a Vilanova i la Geltrú el Premi Menjallibres. Una acció de promoció i foment de la lectura entre els joves, organitzada per la Regidoria de Cultura, mitjançant la Xarxa de Biblioteques Municipals, i el Servei d'Educació de l'IMET.

El Premi Menjallibre està adreçat a l'alumnat dels centres de secundària de la ciutat que actualment fan algun dels quatre cursos d'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). Els joves, que participen de forma voluntària en el projecte, llegiran les obres finalistes seleccionades, tindran l'oportunitat de conèixer i parlar amb els seus autors i seran els encarregats d'escollir, a través dels seus vots, l'obra guanyadora.

Les lectures finalistes de l'edició del curs 2022/2023 són les següents:

1r i  2n d'ESO

  • Ànima negra d'Elisenda Roca (Bambú)
  • Aventures d'un flautista anomenat Tristràs de Iban Barrenetxea (Nórdica)
  • Vint-i-set dinosaures de Teresa Muñoz (Estrella Polar)

3r i 4t d'ESO

  • L'assassina de Venècia de Pol Castellanos (Estrella Polar)
  • Archie, el noi que parlava amb elefants de Lluís Prats (Columna)
  • Diferente d'Eloy Moreno (Edicions B)

Aquestes obres han estat seleccionades pels grups promotors. Aquests estan formats per dos representants del professorat i dos representants de l'alumnat de centres de secundària, una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i una autora local vinculada a aquest gènere.

Per seleccionar les obres finalistes el grup promotor tracta de conjugar llibres de temàtica diversa, que puguin cobrir les expectatives dels lectors i oferir una representació equilibrada del més interessant i representatiu de la narrativa actual.

Paral·lelament al desenvolupament del Premi lector es farà un Concurs de Booktràilers en el qual pot prendre part tot l'alumnat que hi participa. Per aquest concurs es compta amb el suport del Museu del Ferrocarril de Catalunya i Rodalies RENFE i de l'Scaparium Room Scape que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors.

Més informació: http://premimenjallibres.vilanova.cat

 

Premi Menjallibres

Premi Menjallibres

Auditori Eduard Toldrà

Auditori Eduard Toldrà

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració