Menú

L'Ajuntament promou les trobades amb la ciutadania entorn del projecte de carril bici de l'avinguda de Francesc Macià

Comparteix:
12/05/2022 14:42

Primeres aportacions recollides en una reunió amb la comunitat educativa dels centres adjacents al traçat del carril bici

L'Ajuntament reprèn les trobades amb la ciutadania amb relació al projecte del nou carril bici de l'avinguda de Francesc Macià. Aquests contactes són previs a l'inici de les actuacions per incorporar al projecte millores a partir de les aportacions dels col·lectius implicats. Al llarg de la primera fase del projecte durant la seva presentació en les meses de mobilitat, ja s'havien recollit algunes de les iniciatives cíviques aportades. Ara, a les portes de poder executar l'obra, es torna a obrir aquest procés. Aquesta és una pràctica habitual per atendre suggeriments i millores. Així ha passat, per exemple, durant la recent execució del carril bici de la rambla de Samà, on s'han incorporat canvis durant el desenvolupament de les obres atenent als suggeriments fets.

Les primeres aportacions i suggeriments perquè siguin incorporades al projecte del carril bici de l'avinguda de Francesc Macià s'han recollit aquest matí, després d'una reunió amb representants de la comunitat educativa. Membres dels equips directius i de les associacions de pares i mares d'algunes de les escoles i instituts propers al traçat del carril bici projectat, han conegut amb detall la proposta i han aportat alguns suggeriments per a la seva incorporació prèvia a l'execució.

A la trobada hi  ha intervingut la defensora de la ciutadania, Núria Plana Morata. També hi han participat membres dels equips directius de les escoles l'Aragai i Volerany; representants de les Associacions de famílies d'alumnes (AFA) de l'escola Cossetània i de l'IES Francesc Xavier Lluch i Rafecas; també dels equips directius dels centres de secundària de l'IES Manuel de Cabanyes i IES F.X. Lluch i Rafecas. Finalment, també hi era representat el col·lectiu Camins Escolars, que promou iniciatives per a la millora dels itineraris segurs a les escoles i a la resta de la ciutat.

Al llarg de la trobada s'han sentit els primers suggeriments, després de la presentació de les solucions tècniques en relació amb el recorregut del traçat del carril bici projectat. Algunes d'aquestes primeres aportacions s'orientaven a la millora de la seguretat dels trajectes dels alumnes, específicament en alguns punts sensibles coincidents amb els passos de vianants. L'objectiu és garantir una major seguretat per travessar l'avinguda i al mateix temps reduir la velocitat dels vehicles vora aquests passos.

Entre algunes de les solucions previstes hi ha les remuntes d'alguns passos de vianants. Aquesta solució obliga els vehicles a reduir la marxa i deixa el pas de bicicletes i vianants a un mateix nivell. És la solució escollida per resoldre la connexió del carril bici de Francesc Macià amb l'eix ciclable que voreja el torrent de Sant Joan, entre el parc de la Torre d'Enveja i fins al pas sota la via de Josep Coroleu, i la connexió amb el camí de Sant Gervasi. En cas de no ser viable tècnicament, es proposen alternatives com la instal·lació de coixins berlinesos, que també aconsegueixen reduir la velocitat dels vehicles.

La reunió ha estat també l'oportunitat dels centres docents per fer arribar suggeriments més enllà del traçat del carril bici de Macià. Per exemple s'ha demanat fer extensiva la xarxa de carrils bicis fins a escoles i instituts i amb la resta de la xarxa de carril bici de la ciutat. En aquest sector això comportaria projectar un carril bici al carrer del Doctor Zamenhof o al carrer de Joan Llaverias. El primer, connectaria amb l'escola Cossetània i els instituts Lluch i Rafecas i Dolors Mallafre, i el segon donaria servei a l'escola Volerany.

El procés d'aportacions no es tanca amb aquesta trobada, ja que l'Ajuntament assumeix el compromís de recollir altres propostes que sorgeixin a posteriori. D'altra banda, un cop feta aquesta trobada amb la comunitat educativa, cal continuar les altres reunions amb les associacions de veïns del Molí de Vent i Sant Joan i amb representants del comerç de l'avinguda.  

La convocatòria de trobada amb el comerç de l'eix Macià i carrers dels voltants es farà el dia 17 de maig pròxim, on s'han convidat  tots els establiments de l'avinguda. L'endemà d'aquesta reunió tindrà lloc una nova trobada amb les associacions de veïns del Molí de Vent i de Sant Joan, els dos barris per on transcorre el carril bici. El govern s'ha compromès també a fer un altra trobada informativa, aquest cop oberta a tota la ciutadania de Vilanova i la Geltrú.

El traçat de carril bici de Francesc Macià es pot consultar a les exposicions del projecte que hi ha als centres cívics del Molí de Vent i de Sant Joan. Aquests informació és també disponible en línia a la web municipal en aquest enllaç.

Des del govern municipal es manté el compromís de no començar les obres del carril bici fins que no s'hagin celebrat tots aquests contactes.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració