Menú

Els punts de recàrrega de telèfons mòbils, proposta guanyadora als pressupostos participatius joves

Comparteix:
21/04/2022 14:25

Prop de 3.000 alumnes de 1r a 4t d'ESO han votat les propostes que havien presentat en aquesta primera edició

La instal·lació de diversos punts de recàrrega per a telèfons mòbils en diversos punts del centre de la ciutat, com la plaça del Mercat, l'skatepark o el parc de Ribes Roges, ha estat el projecte guanyador en la primera edició dels pressupostos joves.

La proposta, pressupostada en 50 mil euros, ha rebut 449 vots del total de 2.760 emesos. A les votacions, dinamitzades pels delegats del projecte Antena, hi han participat els 10 centres educatius de la ciutat i els Centres Oberts, i ha votat el 85% de tots els joves matriculats a l'ESO a Vilanova i la Geltrú.

El regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha volgut felicitar els representants d'aquests joves “perquè és un dels municipis on més bona acollida ha tingut aquesta proposta, que hem posat en marxa aquest any, però que seguirem impulsant els propers cursos. Per això us animem a seguir participant i aportant sempre que en tingueu l'oportunitat”.

El nom de la proposta guanyadora s'ha donat a conèixer en un acte al Saló de Plens amb l'alcaldessa Olga Arnau, Adrià Guevara, i els regidors de Participació Enric Garriga i d'Educació Mercè Mateo.

L'alcaldessa ha explicat als delegats Antena que “quan des del govern elaborem els pressupostos, ens interessa aportar-hi aquesta mirada jove, per conèixer què és important i necessari per a una ciutat que heu de gaudir els joves. Amb aquesta iniciativa heu començat a veure què és treballar en democràcia, decidir, i aprendre que compartir és el que ens farà avançar. Decidir sobre els diners públics és positiu per a tota la comunitat”.

En la primera edició dels pressupostos joves, tot l'alumnat de 1r a 4t d'ESO ha pogut presentar propostes per decidir com destinar 50.000 euros del pressupost municipal. Cada centre va fer 2 propostes, 22 en total. Després d'una valoració tècnic ai econòmica, en van quedar 10 finalistes per a la votació. Tota la informació s'ha publicat a la web participa.vilanova.cat. Les votacions han estat molt ajustades: en segon lloc ha quedat la proposta de crear un cinema jove, amb 417 vots, i en tercer lloc les millores a les pistes de Ribes Roges, amb 386. Ara s'engega un procés amb els delegats Antena per a que els mateixos joves proposin les ubicacions concretes dels 9 punts de càrrega de mòbils.

En el torn obert de paraules als representants de les Antenes s'ha explicat que la proposta guanyadora s'executarà aquest 2022, i que s'ha elaborat un projecte sostenible amb plaques solars. L'alcaldessa ha respost diverses inquietuds dels i les joves, i el regidor de Joventut els ha convidat a la sessió participativa de dilluns vinent per a la redacció del Pla Local de Joventut.

La proposta guanyadora s'ha donat a conèixer en un acte al Saló de Plens

La proposta guanyadora s'ha donat a conèixer en un acte al Saló de Plens

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració