El conseller d'Educació s'ha reunit aquest matí amb les direccions de tots els centres per tal de compartir les novetats i objectius del departament
Totes les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú mantindran les seves actuals línies de cara al curs 2022-2023. Així ho ha anunciat aquest matí el conseller d'Educació, Josep González Cambray, durant la reunió que ha mantingut amb les direccions de tots els centres educatius de la ciutat. El conseller ha explicat que la visita respon a la voluntat del seu departament de compartir amb els centres les inquietuds, aspectes i marges de millora, així com els objectius compartir per ells i el mateix departament. Entre aquestes millores, Cambray els ha informat de la decisió de mantenir totes les línies a la ciutat i també a la comarca del Garraf, així com reforçar l'aposta per l'escola inclusiva "De cara al curs 2022-2023, en el marc dels nous pressupostos que tindrem aviat, reduirem el nombre d'alumnes per classe. Això demana fer una distribució equilibrada a Vilanova i la Geltrú, i al Garraf. Aquesta ciutat és un bon exemple en l'aposta per l'escola inclusiva i per tant seguirem avançant plegats en aquest acompanyament, perquè tot l'alumnat pugui ser atès en les millors condicions dins les escoles ordinàries”.
Per l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, aquesta és una molt bona notícia, ja que aquesta reducció de ràtios i el compromís de mantenir línies evidencia la ferma aposta del departament per la millora de la qualitat de l'ensenyament "Els últims dos cursos ja havíem aconseguit aquesta reducció de ràtios, i avui amb el compromís del conseller es manté l'aposta per la millora de la qualitat de l'ensenyament, per tal de no perdre cap línia en cap dels centres. Continuarem treballant plegats per avançar i seguir millorant"
Una altra de les peticions ha estat ampliar l'educació inclusiva a la resta de la comarca del Garraf per tal que els seus municipis també esdevinguin prova pilot, com ja ho és Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit l'alcaldessa ha explicat que se li ha demanat al conseller l'augment de recursos per poder executar la tasca de suport en les millors condicions "Cal dotar els centres del personal necessari per tirar endavant la tasca de suport i reforç a l'alumnat que ho requereix. I també creiem molt important poder donar continuïtat en l'àmbit comarcal, tal com ja fem amb el pacte per l'ocupació. L'educació inclusiva no pot acabar a secundària, cal seguir atenent els projectes que se'n derivin posteriorment"
Pel conseller aquest és un pla que reforçaran des del departament d'Educació i al qual se li donarà un nou impuls "Avui 25 de novembre pren rellevància aquest pla , ja que s'ajusta a les polítiques feministes que aposten per una educació i escolarització gratuïta en l'etapa de 0-3. Començarem el curs vinent amb la gratuïtat de P2, per garantir aquesta cohesió social i d'igualtat d'oportunitats, de manera que totes les famílies puguin accedir gratuïtament a l'escolarització de les escoles bressol, independentment de les seves condicions econòmiques, arreu del país”.
Per últim, Josep González Cambray, s'ha referit a la sentència el tribunal constitucional sobre l'ús del castellà a les escoles, i ha volgut donar un missatge de tranquil·litat a tota la comunitat educativa. "Cal que continuïn fent la seva feina com l'estan fent, no han de fer cap canvi en el seu projecte lingüístic i per tant nosaltres continuem estant al seu costat com sempre hem fet i sempre farem. "Aquesta, ha dit, és una responsabilitat del departament d'Educació. No passarem cap tipus de pressió als nostres centres educatius i continuarem apostant pel model d'escola catalana".
El conseller que ha participat en la lectura del manifest al voltant del 25N, ha signat al llibre d'honor de la ciutat, en presència de l'alcaldessa Olga Arnau, regidors i regidores del consistori i el delegat del govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar.