Menú

El Punt Òmnia permetrà l'accés a la sala d'ordinadors sense necessitat de demanar cita prèvia

Comparteix:
28/10/2021 10:34

D'ençà que va obrir s'han impartit més d'una desena de tallers i s'han atès més de vuitanta persones que necessitaven fer algun tipus de tràmit

Ara fa sis mesos, el 27 d'abril de 2021, es va inaugurar a Vilanova i la Geltrú el Punt Òmnia. Un espai que té com a objectiu oferir suport a persones en risc social, que necessiten millorar les seves capacitats per superar les dificultats d'accés a les tecnologies d'informació, i evitar així que aquesta mancança pugui derivar en una situació d'exclusió social.

El Punt Òmnia, situat a les dependències de la Casa del Mar, està equipat amb 9 ordinadors, un projector i una impressora multifunció. D'ençà de la seva posada en marxa una vuitantena de persones ja l'han pogut utilitzar per a realitzar tràmits, sol·licitar certificats, renovar documents o demanar cites prèvies, entre d'altres.

Les persones que han fet ús de l'espai vénen derivades des de la Regidoria d'Acció Social i des de l'IMET, mitjançant cita prèvia. En breu començarà una prova pilot per eliminar aquest requisit, i facilitar que les persones que necessitin fer ús de la sala d'ordinadors ho puguin fer sense reserva, els dimarts i dimecres i divendres al matí.

El Punt Òmnia està obert els dimarts, dimecres i divendres de 9.30h a 13. 30h i els dilluns i dijous de 15h a 17h.

D'altra banda, i per tal de fomentar el coneixement tecnològic, s'estan impartint des del primer dia cursos i sessions formatives com el taller digital que es realitza tots els dimarts al matí, tallers de memòria per a la gent gran o taller de navegació per internet. Fins a finals d'any també s'ofereixen tallers sobre la utilització de l'IDCat mòbil, l'aplicació La meva salut o l'ús de la plataforma ZOMM, entre molts d'altres.

El Punt Òmnia també permet que les entitats puguin utilitzar aquest espai. Fins al moment, el Servei de Convivència de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi ha fet formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a persones immigrades i l'entitat Formació i Treball ha fet un taller de recerca de feina.
De cara als pròxims mesos es preveu continuar la col·laboració amb el CAPI de Baix a Mar per a realitzar tallers sobre l'aplicació La meva salut, així com nous tallers sobre informàtica bàsica i de recerca de feina, i està previst reforçar les TIC en col·laboració amb el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya). 

Punt Òmnia de Vilanova i la Geltrú

Punt Òmnia de Vilanova i la Geltrú

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració