Menú

La plantilla de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú s'incrementa amb 13 nous agents

Comparteix:
20/01/2021 12:59

9 dels agents s'incorporen el 16 de febrer i els altres 4 ho faran a l'octubre, un cop completin la seva formació acadèmica

La plantilla de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú passarà a ser de 95 agents, gràcies a la incorporació de les 13 persones que han obtingut una plaça, fruit de la darrera convocatòria d'oferta pública, a la qual es van presentar més de 400 aspirants.

De les 13 places 9 són d'incorporació immediata, ja que es tracta d'agents en actiu procedents d'altres policies locals catalanes, mentre que els altres 4 ho faran a l'octubre, un cop completin la seva formació a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

El Cap de la Policia Local, Dionís Ginés, ha valorat molt positivament les noves incorporacions. "Serà una injecció molt important i necessària de personal jove i ben preparat. Els nous agents es distribuiran entre el col·lectiu de motoristes i els diferents operatius de patrulles al carrer, atestats i seguretat ciutadana". Ginés ha afegit que l'increment de la plantilla "servirà per millorar la presència al carrer i per tant creiem que també augmentarà la sensació de seguretat entre la ciutadania".

La regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ha mostrat la seva satisfacció pel fet d'haver pogut ampliar la plantilla. Un fet que no passava des de l'any 2017, i ha recordat que la llei va impedir noves contractacions entre els anys 2009 i 2017. "Teníem més de 20 vacants a la policia local, i això suposa una plantilla inferior a la de l'any 1992. Aquesta manca d'efectius feia que anéssim molt justos i ens impedís desenvolupar les tasques que volíem, com per exemple el de policia de proximitat. El fet de patrullar en parella, a causa de l'alerta terrorista o dur a terme tasques que són competència dels Mossos també ha complicat la tasca de la policia local."

Albà ha avançat que la voluntat del govern municipal és poder preparar per a finals d'aquest any una nova convocatòria de places. "Ens agradaria que es poguessin incorporar nous agents l'any 2022 i, de mica en mica, anar recuperar el volum de plantilla que ens correspon per població. Això ens ha de permetre millorar l'atenció i les necessitats de la ciutadania.”

Prefectura de la Policia Local de VNG

Prefectura de la Policia Local de VNG

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració