Menú

Avui comença la preinscripció escolar amb una oferta de 596 places a P3 i 594 a 1r d'ESO

Comparteix:
13/05/2020 16:02

L'EMAID i l'Escola de Música també obren dimecres les inscripcions a les proves d'accés

El procés de preinscripció dels estudis obligatoris (infantil de segon cicle, primària i secundària) i dels estudis d'infantil de primer cicle (llars d'infants) comença avui dimecres dia 13 i s'allargarà fins al 22 de maig. A Vilanova i la Geltrú, l'oferta de P3 per al curs 2020-2021 és de 596 places, 380 a les 11 escoles públiques, i 216 a les 5 concertades. De cara al curs que ve, es mantindran les 27 línies de P3 actuals, tal com van acordar a principis de març l'Ajuntament de la ciutat i la Generalitat, amb l'objectiu de reduir la ràtio d'alumnat i fomentar l'educació inclusiva a les aules (Notícia relacionada). En el cas de 1r d'ESO, l'oferta a la ciutat és de 594 places, 550 als instituts públics, i 44 a les escoles concertades.

Tota la informació sobre la preinscripció a la web de l'IMET

El curs 2020-2021 que s'ha d'iniciar al setembre, està ple d'incerteses davant la crisi provocada per la Covid-19. En aquest sentit, la regidora d'Educació, Mercè Mateo, ha manifestat que "ens arriba la preocupació de les famílies, per la situació d'incertesa d'aquest final de curs i sobretot per com s'iniciarà el curs que ve". Per això, ha explicat, "mantenim contacte permanent amb el Departament d'Educació, treballem de forma coordinada amb les direccions del centre i estem en contacte també amb les AFA”. Avui se celebra una sessió extraordinària del Consell Escolar Municipal per tractar la situació. 

 

Distribució de material escolar i dispositius electrònics

D'altra banda, des de finals de la setmana passada l'IMET està distribuint a les famílies el material fungible que s'ha assignat des de cada centre, així com els ordinadors disponibles que han determinat tant les direccions com el Departament d'Educació de la Generalitat. Igualment, s'està procedint al lliurament de la vintena de dispositius electrònics (mòbils, tauletes i ordinadors) que la ciutadania ha cedit, i la setmana que ve es distribuiran els kits de connectivitat per garantir que tot l'alumnat pugui acabar el curs de manera telemàtica. En aquest sentit, la regidora ha apuntat que “es tracta d'una aposta de l'Ajuntament que resol la necessitat immediata de facilitar la connexió a l'alumnat que no en té, però sabem que no soluciona un problema més profund com és la bretxa digital”. Els kits de connectivitat s'han adquirit a través de proveïdors locals i es preveu que es puguin utilitzar també el curs que ve.

 

L'EMAiD i a l'ECMM preparen les proves d'accés

Les escoles municipals de música i d'art també tramiten les inscripcions aquests dies per a les proves d'accés. L'Escola Conservatori de Música Mestre Montserrat obre del 13 al 20 de maig el període per apuntar-se a les proves d'accés dels ensenyaments musicals de Grau Professional. Es pot fer de manera presencial a la secretaria de l'escola, sempre demanant cita prèvia, i també de forma telemàtica. Tota la informació és disponible a la web del centre

En el cas de l'Escola Municipal d'Art i Disseny, també des d'avui i fins al 21 de maig ja es pot realitzar la inscripció a les proves d'accés de tots els cicles. La sol·licitud es pot efectuar de forma presencial, amb cita concertada, o telemàticament. Tota la informació és a la web de l'EMAID.

Des d`avui i fins al dia 22 es poden presentar les sol·licituds

Des d`avui i fins al dia 22 es poden presentar les sol·licituds

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració