Menú

Les escoles i instituts de VNG ofereixen portes obertes virtuals per facilitar la preinscripció escolar

Comparteix:
04/05/2020 15:24

L'objectiu del Departament d'Educació és que les preinscripcions es puguin fer la segona quinzena de maig

L'estat d'alarma provocat per la Covid-19 ha fet que s'ajornés el període de preinscripció i matriculació de tots els ensenyaments i totes les etapes educatives a Catalunya. La Conselleria d'Educació de la Generalitat treballa per poder obrir el període de preinscripció escolar durant la segona quinzena d'aquest mes de maig, per tal de poder preparar l'inici de curs al setembre.  

Davant la impossibilitat de realitzar moltes de les jornades de portes obertes presencials que havien previst els centres educatius de la ciutat, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convida la ciutadania a visitar els centres en aquest espai de portes obertes virtuals, on hi ha tota la informació, vídeos i documents per conèixer qui són, què treballen i com ho fan. 

La regidora d'Educació, Mercè Mateo, ha remarcat que “des de l'IMET hem facilitat un espai virtual on es poden consultar tots els serveis que ofereixen els centres escolars de la ciutat. Un espai web que se suma a la Zona E virtual, un recurs molt complet que ha de servir d'orientació a totes les persones que vulguin cursar estudis postobligatoris, on hi ha tota l'oferta tant de la comarca del Garraf com de més enllà”. 

L'espai virtual és molt complet, s'hi pot trobar la informació que cadascun dels centres educatius de la ciutat ha volgut destacar, tant dels centres que ofereixen el segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria, com també dels centres de 0-3 anys. També hi ha un enllaç a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), un instrument de col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament pel que fa a l'escolarització de l'alumnat d'educació infantil (3 a 6 anys), educació primària (6-12 anys) i secundària obligatòria (12-16 anys). L'OME actua d'acord amb el procediment d'admissió de l'alumnat als centres docents sufragats amb fons públics, informant i orientant les famílies, recollint les sol·licituds d'escolarització durant el termini de preinscripció i matrícula i al llarg de tot el curs escolar. L'espai virtual “Portes obertes 2020” també inclou un mapa educatiu de la ciutat, i tota la informació actualitzada sobre la preinscripcció escolar.

Les famílies que estan pendents del període de preinscripció que ha de dictar la Generalitat en breu són les famílies amb filles o fills que el proper curs vulguin accedir a P3 (nascuts l'any 2017), que iniciaran 1r d'ESO a un nou centre, que volen o necessiten canviar de centre, o que accedeixen per primera vegada a la ciutat a qualsevol nivell educatiu.

L`Institut Manuel de Cabanyes és un dels centres de secundària de la ciutat

L`Institut Manuel de Cabanyes és un dels centres de secundària de la ciutat

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració