Menú

Arriben 5.000 mascaretes amb filtre per als serveis públics essencials

Comparteix:
09/04/2020 8:39

L'Ajuntament de VNG continua proveint-se per diversos canals de material de protecció i tests per detectar la immunitat al virus COVID-19

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ja ha rebut les 5.000 mascaretes amb filtre (FFP2) que han de servir per a la protecció dels treballadors i treballadores dels serveis essencials municipals. Des de l'inici de la crisi  sanitària per la COVID-19, L'Ajuntament de la ciutat, com la resta d'administracions públiques del país, s'ha proveït dels diferents elements de protecció necessaris per tal que la plantilla que realitza tasques assistencials i essencials pugui autoprotegir-se enfront del contagi de la malaltia. Concretament les noves mascaretes es destinaran als efectius de la Policia Local, treballadors i treballadores de la residència Els Josepets i al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) de l'Organisme Autònom Municipal AISSA.

El lliurament d'aquesta darrera comanda se suma a les que l'Ajuntament ja ha realitzat des de l'inici de l'emergència sanitària, amb altre material de protecció com mascaretes d'un sol ús, guants i líquid desinfectant, entre d'altres. A més a més, també s'està a l'espera de rebre una comanda de 500 tests per detectar la presència d'anticossos enfront el coronavirus COVID-19. La regidora de Recursos Humans, Adelaida Moya, ha posat de manifest que la plantilla municipal, malgrat el confinament, “desenvolupa, ja sigui amb teletreball o presencialment en els serveis essencials, les diferents tasques que permeten el ple funcionament dels serveis públics a la ciutat”.

En aquest sentit, la regidora Moya ha destacat “la feina i el compromís de servei dels treballadors públics, especialment el d'aquells serveis que estan en primera línia d'atenció a la ciutadania”, en referència a la Policia Local, professionals d'AISSA, Acció Social, agents cívics i personal dels mercats municipals, entre d'altres. L'objectiu a l'hora d'adquirir els diversos elements “és la protecció del personal de l'Ajuntament, de les empreses que presten serveis públics i de la Xarxa Ciutadana de Suport, perquè puguin continuar desenvolupant la feina que fan”.

A banda de les adquisicions de material que l'Ajuntament ha realitzat a través de proveïdors propis, en els darrers dies també ha arribat altre material de protecció mitjançant el suport de la Diputació de Barcelona. En aquest cas  es tracta de 2.500 mascaretes d'un sol ús i 80 mascaretes amb filtre, així com un centenar d'equips de protecció individual, 2.900 parells de guants i 100 tests de Covid19. La dificultat, en alguns casos, de poder rebre el material que s'ha demanat, ha obligat l'Ajuntament de la ciutat ha cercar per tots els canals disponibles l'obtenció de material d'autoprotecció. En aquest sentit també s'espera l'arribada, a través del Consell Comarcal del Garraf, de 1.200 tests de Covid19; 6.000 mascaretes d'un sol ús;  6.000 mascaretes amb filtre; termòmetres de front, gel desinfectant; bates, ulleres i peücs.

Realització de tests

Els tests per determinar els anticossos enfront la COVID-19 s'han practicat en primer terme a personal de la Policia Local i professionals d'AISSA. Es realitzen a càrrec de personal sanitari i seguint els protocols del Departament de Salut, a l'hora de determinar en quins casos és prioritari practicar-los. A mesura que arribi el material s'aniran ampliant les proves a la totalitat de la plantilla que treballa en serveis essencials. Així mateix, també es preveu que es pugui realitzar progressivament a d'altres professionals municipals, un cop es determini el retorn al treball presencial d'altres departaments que actualment estan en confinament als domicilis.

Manufactura solidària de material de protecció

Amb l'objectiu de proveir de material el grup de cosidores voluntàries que continuen confeccionant mascaretes de roba, bates d'un sol ús i bates impermeables, l'Ajuntament ha adquirit diversos materials que han servit per confeccionar elements de protecció. Així mateix, han estat vàries les empreses que han aportat matèria primera per elaborar aquests elements.

Aquest grup de cosidores, que es coordina a través de la Xarxa Ciutadana de Suport, han produït ja més de 8.000 mascaretes de roba; també casquets, peücs protectors i bates de TNT (un teixit d'una gran resistència que repèl els líquids i és molt adequat per a la fabricació de roba d'un sol ús per a usos mèdics). Un cop confeccionats, la major part del material s'ha distribuït a la residència els Josepets, el Servei d'Atenció Domiciliària i els Centres d'Assistència Primària de la ciutat, a més a més d'altres serveis municipals.

A aquestes iniciatives solidàries, se n'hi sumen d'altres de particulars, empreses i entitats, que han fet diverses aportacions de material, donacions i confecció. Cal afegir també els milers de viseres i manetes elaborades en base a la tecnologia d'impressió 3D, una part de les quals s'ha facilitat als professionals d'atenció domiciliària.

Podeu consultar en aquest enllaç les aportacions solidàries d'empreses, entitats i col·lectius per fer front la crisi del coronavirus.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració