Menú

La taula de seguiment del Pacte per l'Ocupació del Garraf nomena Mercè Mateo com a nou membre en representació de VNG

Comparteix:
25/09/2019 11:21

El fòrum comarcal va acordar impulsar el Consell de la Formació Professional Universitària i d'Oficis per planificar formació futura en sintonia amb el teixit productiu del Garraf.

La Masia en Cabanyes va acollir ahir al matí la reunió de la taula de seguiment del Pacte per l'ocupació del Garraf amb l'objectiu, entre d'altres, de nomenar els membres que conformaran la taula de seguiment en el període 2019-2023 i fer el traspàs als nous membres de l'estat de les mesures que s'inclouen en el Pacte per l'Ocupació del Garraf 2018-2020. En representació de l'Ajuntament de VNG formarà part d'aquest òrgan la regidora d'Educació i Ocupació, Mercè Mateo.

Aquesta primera convocatòria de la taula de seguiment va decidir també que les trobades passaran a ser mensuals, enlloc de trimestrals, alhora que es van definir noves línies de treball. En aquest sentit, es va acordar impulsar el Consell de la Formació Professional Universitària i d'Oficis del Garraf amb la voluntat d'agrupar tots els instituts de secundària de la comarca; el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, ajuntaments del Garraf i serveis d'ocupació comarcal. Aquest consell treballarà en la planificació de cursos formatius congruents amb el teixit productiu existent i, que actualment no s'imparteixen a la comarca. Aquest ens esdevé una oportunitat ja que per primera vegada hi haurà una única taula on es decidiran les accions formatives ocupacionals i professionals a implantar al Garraf, donant resposta a les sortides laborals del territori.

A banda la reunió d'ahir al matí també va tractar sobre l'estat d'altres mesures que ja s'estaven duent a terme com els incentius a les empreses; la borsa de pràctiques i formació, el programa d'ocupació i formació per a persones en situació d'atur de llarga durada; el programa de reinserció per a persones aturades majors de 45 anys; la  inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, disminució física i trastorn de salut mental i el programa d'innovació social i tecnològica en l'àmbit de la dependència.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració