Menú

Normalitat a l'inici del nou curs escolar a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
12/09/2019 14:50

L'alcaldessa i la regidora d'Educació i Ocupació visiten l'escola Margalló per tal de visibilitzar l'aposta del govern per la plena inclusió educativa.

Avui ha començat a la ciutat un nou curs escolar marcat per la normalitat als diferents centres educatius. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i la regidoria d'Educació i Ocupació, Mercè Mateo, s'han desplaçat fins a l'escola El Margalló per visitar el centre i la seva comunitat educativa, pionera a Catalunya en inclusió i educació en la diversitat.

La inclusió és una de les prioritats que s'ha marcat el govern municipal de cara als pròxims anys, garantint i fomentant la igualtat d'oportunitats de tots els infants i joves. És per aquest motiu que enguany s'estrenen nous recursos de caràcter inclusiu, com són les Aules de Suport Intensiu d'Escolarització Inclusiva i les Aules Intensives de Suport.

Olga Arnau s'ha referit al model d'èxit de l'escola Margalló, que fa més de trenta anys que treballa en educació inclusiva. "Volem que aquesta inclusió tingui continuïtat i s'implementi a tots els centres educatius de la ciutat, en totes les etapes formatives" Per l'alcaldessa també resultarà clau per garantir el model d'escola pública de qualitat seguir negociant amb la Generalitat per tal que la davallada demogràfica no afecti les ràtios, i per tal no es contempli l'eliminació de cursos.

La regidora d'Educació també s'ha referit al repte que representa per a tota la comunitat educativa seguir sent referent de ciutat inclusiva. "Hem d'apostar per aquesta mirada lluminosa i normalitzada, més igualitària i generadora d'oportunitats, que hauria de ser el reflex de la nostra societat". Pel que fa a reptes, Mercè Mateo ha explicat que revisaran model i aplicaran programes complementaris que ajudin a equilibrar les lleis educatives que han suposat una reducció dels ensenyaments artístics, de creativitat i pensament crític.

A banda del nou curs escolar a escoles i instituts, avui també s'ha presentat a l'IMET el Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PTT i PIP), en el que enguany hi participen una seixantena de nois i noies, repartits en quatre cursos diferents. Els i les joves, realitzaran formació en Auxiliar de vendes i atenció al públic (ordinari i adaptat), Auxiliar de fabricació mecànica i Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics. Durant la presentació del curs, la regidora Mercè Mateo, els ha encoratjat a aprofitar aquesta oportunitat per seguir formant-se amb l'objectiu d'accedir al mercat laboral o bé retornar al sistema educatiu. Fins al mes de juny l'alumnat completarà mil hores, repartides en mòduls de formació general, formació professional i pràctiques formatives en empreses.

Avui també ha estat el primer dia dels i les alumnes que a partir d'aquest any rebran formació en manteniment aeronàutic a l'EFAV. La regidora d'Educació i Treball també ha volgut compartir les seves primeres hores al centre vilanoví, on un cop completada la formació de dos anys la majoria d'ells i elles aconsegueixen incorporar-se a les plantilles de companyies aeronavals tan importants com Iberia o RyanAir. Mercè Mateo ha dit sentir-se "molt orgullosa de què sigueu els nostres representats i contenta del vostre compromís en una formació molt singular i de gran qualitat, vinculada directament a l'ocupació". La regidora també s'ha mostrat molt satisfeta de veure entre les persones assistents a diverses dones, i les ha animat a obrir el camí d'un camp on tradicionalment està associat al gènere masculí.

A l'EFAV, l'alumnat rep formació d'Operacions Auxiliars de manteniment Aeronàutic i Formació bàsica LMA B1.1

Escola Margalló

Escola Margalló

Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball

Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball

Alumnat EFAV

Alumnat EFAV

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació, Treball
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració