Menú

La família creix: inscripcions obertes per compartir experiències i trobar respostes davant l'arribada d'un infant a la família

Comparteix:
03/09/2019 11:22

Arriba setembre i, amb l'inici del nou curs escolar, tornen els espais familiars per la petita infància i les seves famílies

carrer del Pare Garí, 1

Els espais familiars són llocs d'acollida i socialització precoç, de participació lliure i gratuïta,  adreçats a infants de primera infància i les seves famílies. L'objectiu d'aquests espais és facilitar a les famílies un lloc on, mentre els infants juguen amb altres nens i nenes de la seva edat, poden compartir experiències i preocupacions amb altres pares i mares o amb els professionals presents a l'espai.

Aquests espais no proporcionen mètodes o receptes per la criança, sinó que miren perquè cada família construeixi el seu propi model parental. Un espai on s'intenta no jutjar i s'aposta per compartir i normalitzar les vivències i sentiments de les persones que participen. Així, el coneixement sorgeix del grup i de l'intercanviï de vivències.

En funció de l'edat de l'infant i de les necessitats de la família, es pot optar per diferents espais:

  • L'Espai Nadó: adreçat a pares i mares i els seus fills i filles de 0 a 9 mesos. A través de sessions de treball setmanals en grup dirigides per diferents professionals (pediatres, psicòlegs, metges, fisioterapeutes...) es transmeten coneixements i habilitats als pares i mares per tenir cura del nadó durant el primer any de vida.

Lloc i horari: cada dimarts, de 9.30h a 12.30 hores, a La Baldufa.

Dos grups durant el curs escolar: un d'octubre a gener i l'altra de febrer a juny.

  • El Racó dels Menuts: adreçat a famílies amb infants entre 9 i 36 mesos.  Espai per jugar amb els fills i filles i compartir l'experiència de ser pares i mares. Conversar, intercanviar vivències, i rebre orientació i formació a partir de les inquietuds que sorgeixen.

Lloc i horari: els dilluns de 9.30 a 11.30 hores, a La Baldufa, i els dimecres de 9.30 a 11.30 hores a L'Escateret.

  • El Cau dels Petits: espai de joc compartit per a famílies amb infants fins als 3 anys. No és necessària cap inscripció, l'entrada és lliure.

Lloc i horari: de dilluns a dijous de 16.30 a 19.30 hores, de l'1 d'octubre al 30 d'abril, a La Baldufa.

Les persones interessades a participar en aquests espais familiars, als que és necessària la inscripció prèvia a l'activitat (excepte al Cau dels Petits), s'han d'adreçar a La Baldufa, Espai Municipal per a la petita infància (C/ Pare Garí, núm. 1, telèfon 93 8937457, correu electrònic labaldufa@vilanova.cat), dins l'horari d'atenció al públic.

L'oferta dels espais familiars es complementa amb una proposta d'accés lliure i gratuït on la durada de l'estada no està limitada i que no requereix inscripció. Aquest espai, gestionat per ACNIA (Associació la Causa dels Nens i Adolescents) i ubicat a la llar d'infants L'Escateret, és L'Espai de Mar. L'Espai de Mar està pensat per infants de 0 a 4 anys i les seves famílies i està obert els dimarts de 17 a 19.30 hores, del 18 de setembre de 2018 al 25 de juny de 2019.

espais familiars VNG

espais familiars VNG
Navegador no compatible: revisi la Configuració de la visualització de compatibilitat
  • 41.22723632
  • 1.71746204
  • RESTAURANTS_O,BARS
  • ciutat
  • 19
  • S

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració