Menú

Es millora la seguretat de l'alumnat de l'IES Baix a Mar, amb la creació d'un nou itinerari que connectarà el carrer de l'Àncora amb la plaça de la Rajanta

Comparteix:
28/08/2019 11:11

Els treballs començaran aquest dimecres, amb la previsió de finalitzar abans del 4 d'octubre

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú començarà aquest dimecres un seguit d'obres entorn l'IES Baix-a-mar, amb l'objectiu de millorar la seguretat i comoditat d'un dels principals itineraris que segueix l'alumnat per accedir al centre.

L'eix central de la intervenció és la creació d'un nou itinerari, que connectarà el carrer de l'Àncora amb la plaça de la Rajanta, i que  suposarà una millora de la seguretat, tant pel que fa al pas de vianants com de la zona d'aparcament.

En l'actualitat, l'itinerari a través de la zona d'aparcament entre l'institut i la plaça de la Rajanta resulta poc pràctic i segur, ja que, entre d'altres, el pas de vianants del carrer de l'Àncora no està anivellat amb la vorera i no hi ha elements de reducció de velocitat dels vehicles. A més, a les hores d'entrada i sortida es produeix una situació d'embús circulatori, que també afecta el pas de vianants que hi ha just davant del centre. Altres dels inconvenients actuals són la manca de visibilitat que tenen els vianants un cop travessen el carrer de l'Àncora fins a arribar a la plaça de la Rajanta, i l'alt volum de vehicles que utilitzen l'entrada a l'aparcament durant les hores d'entrada i sortida, fent d'aquest un punt especialment conflictiu en temes de seguretat viària.

La intervenció que s'hi farà consistirà a elevar el pas de vianants del carrer de l'Àncora, reforçant així el missatge de prioritat de les persones que van a peu. En aquest mateix carrer s'incorporaran elements separadors de carril a ambdós costats del pas de vianants, amb l'objectiu de dissuadir els conductors de fer avançaments en sentit contrari, i s'habilitaran espais "Petó i adéu" per facilitar la pujada i baixada de l'alumnat que arriba al centre en vehicle privat, evitant així entorpir la circulació. La zona d'aparcament representa un dels punts més problemàtics d'aquest sector. Per tal de resoldre-ho s'eliminarà l'actual entrada i s'habilitarà un nou accés a través del carrer de la Sínia de les Vaques. 

L'obra té un cost de gairebé 50 mil euros, i la previsió de l'empresa que realitzarà els treballs és poder finalitzar abans del 4 d'octubre.

Intervenció al voltant IES Baix a mar

Intervenció al voltant IES Baix a mar

Detall de la intervenció

Detall de la intervenció

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Educació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració