Menú

Gestió agenda escolar i ús de pantalles

Només entrar per la porta de casa el meu fill/a marxa corrent a engegar la televisió, la consola, l'ordinador, la tauleta... s'hi pot passar hores si no li diem res! A més a més, no sap fer un bon ús de l'agenda, no porta el material que necessita, té l'escriptori ple de coses que el distreuen, no troba mai el moment de posar-se a fer feina... QUÈ FAIG?!?

La finalitat de la xerrada que us proposem és proporcionar eines als pares i mares per ajudar als seus fills/es a gestionar millor el seu temps. Conscienciar sobre les diverses tècniques i mètodes que poden ajudar en aquesta tasca i aprendre a motivar i a implicar als infants en les tasques escolars, entenent la idiosincràsia pròpia de cada individu.

També parlarem de la dificultat de gestionar l'ús de pantalles: com combinar els videojocs, les xarxes socials o les sèries i programes televisius amb altres activitats lúdiques i escolars pròpies de la infància/adolescència.

CONTINGUTS:
- Mètodes per millorar l'organització de les tasques escolars: ús de l'agenda, calendari i llistat de tasques, hàbits d'estudi i higiene de l'espai de treball.
- Mètodes per optimitzar el temps d'estudi: tècniques d'estudi.
- Motivació per les tasques escolars incloent l'ús de pantalles al procés d'aprenentatge.
- Utilització de les pantalles com a elements reforçadors.
- Com organitzar i distribuir el temps d'oci i joc dels fills dels propis assistents.
- D'altra banda, aprendre a diferenciar l'ús de l'abús de les pantalles.

DATA I HORARI:
28/10/2019,  a les 17.30 hores.
Durada prevista: 2 hores aproximadament.

LLOC:
Institut Municipal d'Educació i Treball IMET.

DESTINATARIS:
Pares i mares d'infants i adolescents en situació de dependència a mòbils, tauletes, ordinadors, consoles o televisió (ús excessiu i descontrolat o abús d'aquests instruments sense un objectiu acadèmic o d'aprenentatge) o que tinguin interès en saber com prevenir-ho i gestionar de forma òptima el temps lliure dels fills/es.

PONENT:
A càrrec de Ana Isabel García i Alba Moya, del Centre de Psicologia Integral Koan.

INSCRIPCIONS:
Cal formalitzar la inscripció -gratuïta- al següent formulari, a l'adreça de correu electrònic tcontreras@imet.cat o al telèfon 938 140 440.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord