El projecte Cultura emprenedora a primària entén l'emprenedoria com un procés necessari, tant a nivell individual com col·lectiu, per assolir noves fites. L'emprenedoria, de fet, ha estat sempre consubstancial a l'ésser humà: com, si no, podríem entendre els avenços científics, tècnics o culturals? Sense la curiositat per investigar i trobar noves respostes per superar les dificultats, la societat no hagués pogut avançar.
El marc de la cultura emprenedora ens permet treballar, d'una manera activa amb els infants, el desenvolupant de qualitats personals (com ara la creativitat, la confiança en un mateix, la motivació, el lideratge o la resistència al fracàs) i el coneixement de les normes de funcionament dels grups (el valor de les majories i el respecte a les minories, el treball amb altres persones, la necessitat de les “responsabilitats”).
Finalment, parlem d'un projecte consolidat en l'espai educatiu. Un projecte en el que algunes escoles de la ciutat poden presumir d'un bagatge important que els permet aplicar, de manera autònoma i en base a l'experiència adquirida, els tallers que des del projecte els proposem cada any. Això implica que el projecte l'han fet seu, que el professorat, l'element clau en qualsevol programa educatiu, valora positivament la base metodològica que els proposem des del projecte.
I és que la majoria d'escoles organitzen durant el curs activitats per recaptar diners per ajudar a les famílies a finançar els viatges de final de curs o destinar aquests ingressos a causes solidàries. El projecte Cultura emprenedora a primària, però, els ofereix a totes aquestes escoles un marc comú amb un contingut en valors per posar de relleu aquesta tasca i treballar aquestes accions en format de competències i habilitats.