Menú

Descobrim Vilanova

Unitats didàctiques

  • Unitat 1

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va impulsar, l'any 1997, una comissió pedagògica integrada per un grup de professionals de la docència que van treballar de manera voluntària per elaborar el Projecte DESCOBRIM VILANOVA I LA GELTRÚ.

Aquest Projecte volia dotar al professorat de Vilanova i la Geltrú d'uns materials didàctics que recullen els aspectes diferencials de la nostra ciutat (culturals, històrics, econòmics, geogràfics, gastronòmics...) perquè l'alumnat descobreixi la nostra realitat local. L'ideari era, i és, que aquesta eina ajudi a l'alumnat de les nostres escoles a estimar, respectar i millorar les nostres festes i tradicions, la qual cosa representa un compromís cívic de futur.

El material del projecte Descobrim Vilanova consta de: 

  • Unitats didàctiques
  • Llibres del mestre
  • Altres materials

Material didàctic

Està especialment adreçat a l'alumnat i s'adapta a cadascuna de les edats escolars dels infants. Com a NOVETAT cal destacar que s'està treballant per a DIGITALITZAR i ACTUALITZAR amb l'objectiu de mantenir l'essència original del projecte oferint al professorat un material didàctic i pedagògic que reculli els aspectes diferencials de la nostra ciutat (culturals, històrics, econòmics, geogràfics, gastronòmics...) perquè l'alumnat pugui descobrir la nostra realitat local, però amb una metodologia actual, fresca i divertida, que permeti treballar de manera grupal, individual, amb pissarra electrònica, tauleta o ordinador.

Cadascuna de les unitats didàctiques són conduïdes per un personatge que s'interrelaciona amb l'alumne/a. Així, la Mulassa condueix la unitat didàctica de primer de primària, la parella de gegants de Vilanova condueix la de segon, el Drac la de tercer, el diable Llucifer la quarta, el poeta Manuel de Cabanyes la de cinquè i Gumà i Ferran la darrera de sisè. 

Llibre del mestre

Es va dissenyar com un llibre de consulta del professorat on es descriuen els trets diferencials de la ciutat. Consta de vuit llibres amb texts i il·lustracions, confegits per una sèrie d'historiadors/es, escriptors/es, economistes, artistes... locals. 

Els diferents temes i autors i autores són: 

1. Història. Albert Tubau, Àngels Parés i Carles Prats (1999) 
2. Paisatge urbà i espais significatius. Josep Maria Also (2000) 
3. Institucions, associacions i mitjans de comunicació. Sixte Moral i Joan Carles Lluch (2000) 
4. Calendari festiu. Bienve Moya (1999) 
5. Personatges. Francesc Xavier Puig Rovira (1999) 
6. Economia. Cèsar Rodríguez Solà (1999) 
7. Medi i comunicacions. Josep Olivella i Sixte Moral (2000) 
8. Expressions artístiques. Josep Maria Also, Xavier Orriols, Àngels Parés i Carme Parrillas (1999) 

Altre material

Cada cicle formatiu disposa d'una guia per al professorat i de material de suport que dóna eines per treballar les unitats didàctiques. 

Conte Museu Can Papiol, realitzat per la il·lustradora Glòria Fort, ens presenta diferents estances del Museu. 

Plànol/pòster de Vilanova i la Geltrú, on s'hi troben ubicades les escoles i altres serveis de la ciutat.

Il·lustracions

Glòria Fort, de les il·lustracions de les unitats didàctiques de primària, el plànol/pòster i el conte del Museu Can Papiol.

Sebastià Serra, de les il·lustracions de les unitats del cicle mitjà i superior. 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord