Categories: TIMOL
      Date: 07 03 18
     Title: Tenir una disCAPACITAT no incrementa els índex d’absentisme als llocs de feina
El proper 16 de març a les 12 h. es presenta a Neàpolis un estudi que desmitifica el suposat major absentisme de persones amb certificat de disCAPACITAT

 

L’IMET amb el suport de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) proposa aquesta jornada, amb la col·laboració de la mútua de treball ACTIVA MÚTUA. Així, es presenta el proper divendres 16 de març, de les 12 a 15 hores, l’estudi “Impacte zero de la disCAPACITAT en l’Absentisme Laboral”. Aquest estudi, realitzat per Activa Mútua mitjançant entrevistes a diferents empreses, dóna resposta a si les persones que tenen algun tipus de disCAPACITAT tenen una major incidència en l’absentisme i baixes laborals, un comentari que sovint fan servir les empreses a l’hora de no contractar aquest tipus de persones.

L’acte serà obert a totes les empreses del territori. S’iniciarà amb l’obertura per part de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès (FEGP) a càrrec de la seva vicepresidenta, la senyora Conxi Martínez.

Quatre empreses que desenvolupen la seva activitat a la comarca del Garraf presentaran les seves experiències en relació a la contractació de persones amb alguna disCAPACITAT. Seran les empreses DECATHLON, PASTISSERIA LA CRÊME, SELSA i FINQUES MONTANÉ. Aquestes empreses col·laboren activament amb els diferents programes de nivell comarcal d’atenció a persones amb disCAPACITAT que es duen a terme a l’IMET: TIMOL (inserció de persones amb diversitat funcional al mercat ordinari), MATÍ (suport integral a persones amb trastorns de salut mental) i l’Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf. Els programes, realitzats amb el suport dels 6 Ajuntaments del Garraf, estan subvencionats tant per la Generalitat de Catalunya com per la Diputació de Barcelona, i el suport de l’Associació de Persones amb Discapacitat del Garraf.

Seguidament, es presentarà informació referida a la contractació bonificada d’interès per l’empresa, i veurà la llum el web Empresa Inclusiva del Garraf, una eina de difusió de les bones pràctiques de les empeses del nostre territori en matèria d’inserció. L’acte clourà amb unes paraules del Regidor d’Educació i d’Ocupació, el senyor Miguel A. Iglesias Montouto, i amb un petit refrigeri on poder intercanviar coneixements i formes de treballar.

Aquesta és una jornada oberta a totes les empreses del Garraf. Per aquelles persones interessades, no dubteu en gestionar la vostra inscripció al següent enllaç.

 

Programa de la jornada

 

Projecte TIMOL

Per més informació:

http://www.imet.cat/index.php?page=Projecte-Timol