Categories: Educació
      Date: 16 12 13
     Title: ZONIFICACIÓ ESCOLAR

Vilanova i la Geltrú tindrà zona única escolar el curs vinent. 

El curs vinent Vilanova i la Geltrú tornarà a ser considerada zona única a l'hora de procedir a fer la preinscripció del segon cicle d'educació infantil i primària per al curs escolar 2014-2015.

El Consell Escolar Municipal (CEM) va prendre aquesta decisió en una votació en la qual, segons la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, "es va decidir per una àmplia majoria de les persones que integren el consell i que van valorar que en els popers tres anys hi hagi zona única a la ciutat". Un cop passat aquest temps el compromís del Consell Escolar Municipal és de revisar novament el model i decidir si continuarà sent zona única o no.

La regidora Llorens va explicar que el CEM va valorar la gran feina que s'ha fet al llarg dels anys "per lluitar per una ciutat que tingui equitat en el tema educatiu". Segons la regidora d'Educació la bona feina que realitza l'Oficina Municipal d'Escolarització, juntament amb la Comissió de Garanties, distribuint de forma equitativa entre escoles públiques i concertades l'alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) "és el que realment fa possible aquesta aproximació entre pública i privada i evitar que hi hagi guetos a cap centre educatiu de la ciutat". D'altra banda, la decisió de tornar a la zona única es va prendre després de conèixer els resultats d'un estudi tècnic on s'evidenciava que la zonificació no implicava un major de grau de satisfacció de les famílies. Ariadna Llorens també va destacar que la zonificació "implica limitar el dret a escollir escola per part de les famílies sense assegurar un clar índex de satisfacció".