Les llars d’infants públiques comencen a preparar les preinscripcions per al curs 2019-2020 amb les jornades de portes obertes


Enguany el procés de preinscripció es farà del 13 al 24 de maig, ambdós inclosos.

Categoria: Educació

L’inici de la llar d’infants és un gran pas en la vida del nostre fill o filla i un punt d’inflexió en el seu desenvolupament i maduració. Una vivència, accentuada si és un nadó de pocs mesos, que a molts pares i mares els costa superar. És habitual que patim per com ho viurà l’infant, per si s’adaptarà, si s’enyorarà, si plorarà, si menjarà bé o si sabrà dormir sol.

Per acompanyar a les famílies i facilitar aquest procés, les llars d’infants públiques de la ciutat celebren durant els propers dies jornades de portes obertes perquè les famílies interessades, abans de prendre una decisió, puguin visitar les seves instal·lacions i observar el funcionament de cadascuna d’elles. Aquests centres obriran les seves portes els següents dies:

- L'Escateret: dimecres 24 d'abril de 17.30 a 19 h
- La Baldufa: dijous 25 d'abril de 17.30 a 19 h
- El Gavot: dilluns 29 d'abril de 17.30 a 19 h
- El Drac: dimarts 30 d'abril de 17 a 19 h

Posteriorment, del 13 al 24 de maig, ambdós inclosos, s'iniciarà el procés de preinscripció del curs 2019-2020 a les llars d'infants públiques.

Per poder inscriure un infant, aquest ha de tenir, com a mínim, 16 setmanes a l'inici del curs escolar, i en cap cas es pot preinscriure fins que no hagi nascut. Si el centre té places vacants, al llarg del curs es podran admetre alumnes a partir del moment que compleixin les 16 setmanes.

Per al curs 2019-2020, a Vilanova i la Geltrú es podrà optar a un total de 264 places disponibles de les llars d'infants de La Baldufa, L'Escateret, El Drac i El Gavot. La resta de places estaran ocupades per infants que ja eren als centres el curs passat i que encara no han finalitzat la seva etapa educativa.

Els fulls de sol·licitud de preinscripció es poden obtenir, gratuïtament, a qualsevol de les quatre llars d'infants públiques o a l'Oficina Municipal d'Escolarització. El full s'ha de lliurar, juntament amb la documentació requerida, al centre demanat en primer lloc (de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores, i dimarts i dijous de 15 a 16 hores) o a la mateixa Oficina Municipal d'Escolarització (de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 hores, i dimarts i dijous de 16 a 18 hores).

Les famílies poden indicar a la sol·licitud, i per ordre de preferència, les altres llars d'infants públiques en les que estan interessades. Només es podrà presentar una única sol·licitud al mateix municipi. Si es demanen llars de diferents municipis es podrà presentar una petició a cada ciutat.

Podeu trobar tota la informació relacionada amb el procés de preinscripció del curs 2019-2020 al següent enllaç.

 

Imatge: freepik

Data Publicació: 09/04/2019