Slideshow image

La novena edició de la Fira de l'ensenyament de la Zona E aplega un gran nombre de visitants en el seu primer dia


La Zona E, que es pot visitar fins avui divendres, presenta com a novetat la incorporació de dos nous cicles formatius.

Categoria: Educació

Aquest matí l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada de la regidora d'Educació i Ocupació, Glòria Garcia, la directora general del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, la directora general de Centres Concertats i Centres Privats, Pilar Contreras i la Cap de l'Àrea per a la Coordinació i Planificació escolar del departament d'Educació, Judith Barbacil, han visitat els estands que enguany conformen l'espai de la Fira Zona E Sortides educatives i professionals del Garraf. La Zona E, que enguany arriba a la novena edició, té com a objectiu donar a conèixer l'oferta formativa existent a Vilanova i la Geltrú i per extensió a la comarca del Garraf en els ensenyaments postobligatoris.

Durant la visita al recinte firal, que també ha comptat amb l'assistència del regidor del grup municipal del Partit Popular Carlos Remacha, el grup ha pogut conversar amb els equips directius dels centres educatius, que enguany són a la Zona E, sobre la seva oferta formativa. (Batxillerats, cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, d'idiomes, de música, ensenyaments artístics d'arts plàstiques i disseny, i formació contínua).

Una de les novetats d'aquesta edició és la incorporació de dos nous cicles formatius. El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Conducció d'activitats Fisicoesportives en el Medi Natural, a l'Institut Manuel de Cabanyes, i el nou Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica Industrial, a l'Institut Lluch i Rafecas. Per la regidora d'Educació i Ocupació es tracta d'una molt bona notícia per la comarca del Garraf poder comptar amb aquests dos nous graus perquè cada cop s'amplia l'oferta formativa i es completen itineraris que permeten realitzar un cicle sencer sense haver-se de moure del territori.

Per l'alcaldessa Neus Lloveras arribar amb èxit a la novena edició és un fet molt important per la ciutat i per les comarques veïnes, que també hi són representades. Lloveras ha volgut destacar que aquesta fira demostra que és possible oferir formació de tot tipus i de gran qualitat fora de les grans ciutats catalanes. Sobre l'augment de nous cicles l'alcaldessa ha dit que és important incorporar nous estudis d'acord amb les necessitats que es vagin generant.

Mercè Garau, directora general del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha destacat com a positiu el fet de poder reunir en un sol espai tota l'oferta formativa d'ensenyament postobligatoris del territori, i considera que gràcies a aquesta diversitat qualsevol persona, sigui quina sigui la seva formació de base, pot trobar l'encaix necessari per professionalitzar-se o per continuar els seus estudis.

La Zona E és oberta al públic en general. L'horari de dijous és de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i el de divendres de 9 a 14 hores. (Imatges de la jornada)

Punt d'informació i orientació
L'espai disposa d'un Punt d'Informació i orientació personalitzada per tal de donar resposta a l'alumnat, tant pel que fa a qüestions generals com a consultes i dubtes més específics. Les persones interessades són ateses per un grup de professionals vinculats a l'IMET, l'Oficina Jove Garraf, el Servei Educatiu del Garraf-EAP Garraf i la Diputació de Barcelona.

 

Data Publicació: 05/04/2019