Comença el període de preinscripció escolar


Del 29 de març al 9 d'abril és obert el període per presentar les sol·licituds.

Categoria: Educació

A partir d'aquest divendres i fins al 9 d'abril és obert el període per presentar les sol·licituds per fer les preinscripcions escolars al curs 2019-2020. El calendari estableix aquest termini perquè les famílies amb infants en edat escolar puguin formalitzar les seves sol·licituds, que es poden tramitar al centre educatiu demanat en primera instància o bé a l'Oficina Municipal d'Escolarització, ubicada al carrer de la Unió, 81-87 (Edifici de La Paperera).

L'oferta inicial per a Vilanova i la Geltrú pel curs vinent s'incrementa en un grup per a P3, amb un total de 27 grups. Pel que fa a l'ESO, el nombre total de grups es manté en 27. Pel que fa a les novetats a tenir en compte de cara al curs vinent, recordar que se suprimeixen els criteris complementaris per malaltia crònica i exalumnes (P3 fins 4t d'ESO), i s'elimina l'avaluació extraordinària de setembre per l'alumnat de 4t d'ESO.

Una altra de les novetats, a nivell de centres, és l'absorció de l'escola La Pau per part de l'escola de Santa Teresa. Una unió que era previsible, ja que fa més de 20 anys que ambdues escoles són centres adscrits. Això feia que majoritàriament l'alumnat que finalitzava l'etapa de primària a La Pau, fes l'ESO a l'escola Santa Teresa.

La darrera novetat per al curs 2019-2020 està relacionada amb l'Institut Joaquim Mir, que enguany és centre adaptat als ensenyaments professionals de música. D'acord amb la normativa, a banda de l'adscripció, també s'aplicarà el criteri de prioritat a l'alumnat que cursa simultàniament aquests ensenyaments i els ensenyaments professionals de música o dansa en aquest centre.

Pel que fa a l'oferta d'ensenyaments postobligatoris, el curs vinent es podran cursar a la ciutat dos nous cicles formatius. El nou cicle formatiu de Grau Mitjà Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural, a l'Institut Manuel de Cabanyes, i el nou cicle formatiu de Grau Superior Mecatrònica Industrial, a l'Institut Lluch i Rafecas.

Els dies 4 i 5 d'abril se celebrarà una nova edició de la Zona E on l'alumnat i les seves famílies podran conèixer i informar-se de primera mà de l'oferta formativa postobligatòria que els ofereix la ciutat i la comarca del Garraf. La Fira es podrà visitar dijous en horari de matí i tarda, i divendres al matí.

Més informació:

http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/informacio-general/
http://www.imet.cat/index.php?page=preinscripcio-curs-2019-2020

Data Publicació: 01/04/2019