El 4 i 5 d'abril torna la Zona E


Dos nous cicles formatius a la ciutat, principal novetat d'aquesta novena edició

Categoria: IMET

4 i 5 d'abril torna la Zona E a Vilanova i la Geltrú

 

Dos nous cicles formatius a la ciutat, principal novetat d'aquesta novena edició.

La novena edició de la Fira Zona E. Sortides Educatives i Professionals del Garraf se celebra enguany amb importants novetats per a la ciutat i la comarca en l'àmbit educatiu, que es concreten en la possibilitat de realitzar dos nous cicles. El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Conducció d'activitats Fisicoesportives en el Medi Natural, a l'Institut Manuel de Cabanyes, i el nou Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica Industrial, a l'Institut Lluch i Rafecas.

Aquesta nova oferta estarà present a la fira Zona E Sortides Educatives i Professionals del Garraf que es celebrarà el dijous i divendres 4 i 5 d'abril. La Regidora d'Educació i Treball, Glòria Garcia, ha valorat de forma molt positiva la incorporació d'aquests dos nous graus a l'oferta formativa de la ciutat i la comarca. És una molt bona notícia perquè això voldrà dir que el municipi es va situant i cada vegada podem oferir una oferta més amplia als nostres estudiants. Un treball intens i previ que s'ha realitzat des dels dos centres per aconseguir-ho. És molt important poder tancar cicles sencers d'una mateixa formació dins el mateix centre o ciutat.

La Zona E és l'aparador que emmarca l'oferta formativa postobligatòria de la comarca del Garraf. Una oferta que ha anat creixent, amb el pas de les diferents edicions, per tal d'informar, assessorar i orientar de manera personalitzada a les persones que han de prendre la decisió de fixar els seus itineraris formatius i/o laborals.

Organitzada des de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) juntament amb una comissió liderada per la Regidoria d'Educació i formada per representants de diferents centres educatius i serveis implicats, la Fira aplega l'oferta de batxillerats, cicles formatius, programes de qualificació professional inicial, formació ocupacional, estudis universitaris, d'idiomes, de música, ensenyaments artístics d'arts plàstiques i disseny, així com formació contínua al llarg de la vida.

Pensada per a joves i les seves famílies, persones interessades formar-se en postobligatori i professionals del món educatiu i laboral, la Fira de la Zona E ofereix un espai als centres educatius de la comarca per tal que puguin mostrar la seva oferta formativa. Aquest fet permet als joves i a les seves famílies conèixer de primera mà les opcions al seu abast en finalitzar l'etapa d'educació obligatòria i poder decidir la continuació del seu recorregut acadèmic, i quines disciplines o capacitats volen desenvolupar. A banda, ofereix un espai de trobada i d'intercanvi d'informació, entre professionals de l'àmbit de l'educació i del món empresarial.

La Fira Zona E és oberta al públic en general i té com a escenari la plaça de Soler i Carbonell, on durant dos dies hi haurà 25 estands dels centres educatius, organismes i entitats participants. L'horari de dijous és de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i el de divendres de 9 a 14 hores.

Punt d'informació i orientació

L'espai comptarà amb un Punt d'Informació i orientació personalitzada per tal de donar resposta a l'alumnat, tant pel que fa a qüestions generals com a consultes i dubtes més específics. Les persones interessades seran ateses per un grup de professionals vinculats a l'IMET, l'Oficina Jove Garraf, el Servei Educatiu del Garraf-EAP Garraf i la Diputació de Barcelona.

Activitats complementàries i mostra d'activitats

Com cada any la Fira Zona E es complementa amb accions que tenen com a objectiu tractar temes relacionats amb l'educació i el treball. La xerrada d'enguany s'anomena Orienta't en família i s'ha programat pel dimecres 3 d'abril a les 18 hores a la Sala d'actes de l'IMET. Està enfocada a identificar aspectes a tenir en compte a l'hora d'escollir l'itinerari formatiu, per així poder acompanyar els fills i filles en el procés. S'adreça a alumnat i famílies de 3r i 4t d'ESO i, opcionalment a batxillerats i cicles formatius. La inscripció a les xerrades és gratuïta, prèvia inscripció

A més, al llarg dels dos dies de funcionament del recinte firal, diferents centres i entitats realitzaran demostracions i activitats de l'oferta formativa que ofereixen.