Sessió de presentació del programa TIMOL per a futurs professionals per a la inserció laboral en empresa ordinària de persones amb diversitat funcional.


La setmana passada va tenir lloc una xerrada informativa del programa TIMOL dins el marc del Certificat de Professionalitat (FOAP) impartit per Mecabit a Vilanova i la Geltrú.
Categoria: TIMOL

 

Mecabit és un centre de formació ocupacional que acull, aquest any, un FOAP per a la inserció laboral de persones amb discapacitat mitjançant la metodologia de treball en suport. El Programa TIMOL, com a referent a la comarca del Garraf, ha estat convidat a explicar el seu funcionament i les claus de l’èxit que li han permès consolidar-se a la comarca.

La sessió va estar conduïda per l’Eva Solera Lisón i la Isabel Galán Santana, dos membres de l’equip del programa TIMOL. Elles van centrar-se en conceptes més teòrics del programa com la metodologia, el funcionament dels seguiments i tutories (tan prèvies com posteriors a les insercions) i aspectes de prospecció en empreses ordinàries.

Van estar acompanyades per dues persones participants del TIMOL, l’Elvira Martínez Ramos i en Marcos Baig Caimí. Entre els dos van explicar el procés de formació i capacitació mitjançant els tallers i, dins l’àmbit de la inserció, la importància de les pràctiques laborals i les contractacions.


En general es va posar molt èmfasi en els diferents casos d’inserció que hi hagut al llarg dels més de 10 anys del programa, i en la diversitat de perfils que s’han arribat a cobrir.

El dia anterior, Marta Domínguez Carbonell (participant també del Programa) va impartir un dels seus tallers de sensibilització, com una iniciativa d’emprenedoria dins del programa TIMOL.

L’acollida per part de les persones assistents d’ambdues sessions va ser molt positiva i enriquidora. Prova d’això és l’alta interacció que hi va haver que feia complicat poder respondre a totes les preguntes que van sorgir.

Des del TIMOL, volem agrair a l’equip de Mecabit l’oportunitat de donar a conèixer el programa TIMOL com a exemple en la inserció laboral per aquest col·lectiu.

EL programa TIMOL és una iniciativa d’àmbit comarcal amb objectiu de facilitar la inserció al mercat ordinari per a persones amb diversitat funcional i que rep el finançament del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments de la comarca del Garraf.

Programa TIMOL

Per més informació:

http://www.imet.cat/index.php?page=Projecte-Timol

Mecabit:

http://www.mecabit.com/

 

 

Data Publicació: 06/02/2019