Acompanyament a la maternitat i noves famílies: Inscripcions obertes


El Servei Nadó ofereix trobades setmanals en grup per orientar a les famílies en la cura del nadó durant el primer any de vida.

Categoria: Educació

L’arribada d’un nadó ens canvia la vida. De cop i volta ens trobem amb tot un seguit de decisions que hem de prendre i situacions noves en un període de temps relativament curt, exigint que revisem l’estructuració del temps, la sexualitat i la convivència. L’alegria i la il·lusió que sentim per l’arribada de l’infant a casa venen acompanyades d’un augment de tasques, de la reducció dràstica del temps personal, despeses, molts dubtes, pors i inquietuds.

Conscients d’aquesta realitat a la que han de fer front les noves famílies, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix, en el marc dels Espais Familiars, el Servei Nadó. El Servei Nadó es basa en la hipòtesi de que el suport en la formació de les mares i pares en els primers mesos de vida del seu fill o filla incideix positivament i de forma preventiva en un desenvolupament més saludable.

D’aquesta forma, el Servei Nadó es basa en el treball en grup i l’intercanvi entre persones i famílies que es troben en un moment similar de cicle vital (famílies amb nadons de 0 a 9 mesos). A més, les sessions es duen a terme amb l’acompanyament i suport de professionals que donen suport a les famílies en aspectes relacionats amb la salut, la psicologia o l’educació emocional.

Tanmateix, es programen sessions setmanals amb especialistes de diferents àmbits per tractar temes específics, com ara les malalties pròpies de la infància i els remeis naturals, els canvis quan arriba un nadó i el treball amb la parella, l’alletament i l’alimentació complementària, el massatge infantil, l’estimulació motora, entre d’altres.

A partir del 12 de febrer, i fins el 18 de juny de 2019, un nou grup del Servei Nadó es trobarà els dimarts de 9.30 a 12.30 hores a La Baldufa, espai municipal per a la infància.

Si voleu formar part d’aquest nou grup i participar de les diferents sessions programades, cal que us adreceu a La Baldufa, Espai Municipal per a la petita infància (C/ Pare Garí, núm. 1), trucar per telèfon 93 8937457 o escriure un correu electrònic a l’adreça labaldufa@vilanova.cat.

 

Data Publicació: 25/01/2019