Marta Dominguez, la primera emprenedora del programa TIMOL


La Marta, integrant del programa TIMOL, ha decidit iniciar una nova etapa en la seva trajectòria laboral i convertir-se en emprenedora.
Categoria: TIMOL

 

La Marta, integrant del programa TIMOL, ha decidit iniciar una nova etapa en la seva trajectòria laboral i convertir-se en emprenedora.

Aquesta és la primera vegada on una persona participant (amb el suport del seu entorn i dels membres del programa) ha optat per constituir-se com autònom. L’esforç per tirar endavant aquest projecte s’ha vist recompensat amb la concessió de la subvenció per afavorir l’autoocupació dels joves del Programa de Garantia Juvenil.

La Marta va entrar al programa TIMOL després de cursar una formació de grau mitjà d’auxiliar administrativa, que li va obrir les portes a realitzar unes pràctiques de suport administratiu. La seva inquietud i dinamisme la van empènyer a voler participar en el curs de monitora de lleure organitzat pel programa Integrals. A partir d’aquí, va iniciar una col·laboració amb la Cooperativa Actua seguint la metodologia de suport i acompanyament per part de la tutora del TIMOL. Gràcies a aquesta experiència va començar a impartir tallers de sensibilització sobre la discapacitat visual a diferents centres oberts.

El contacte amb els nens i nenes i la seva motivació per sentir-se útil han sigut els elements que l’han portat a fer el pas endavant i constituir-se com autònoma i, així, poder-se dedicar a impartir els tallers. La Marta ha sabut convertir la seva discapacitat visual en un element diferencial per construir-se una nova oportunitat laboral. Qui millor que ella per impartir tallers de sensibilització sobre les dificultats de persones amb ceguesa?

Per obtenir més informació, cliqueu aquí per descarregar-vos el tríptic informatiu.

El programa TIMOL és una iniciativa d’àmbit comarcal amb objectiu de facilitar la inserció al mercat ordinari per a persones amb diversitat funcional i que rep el finançament del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments de la comarca del Garraf. Tot i els més de 10 anys d’existència, no s’havia donat un cas d’autoocupació fins a dia d’avui.

Des de l’equip del programa TIMOL i l’Institut Municipal d’Educació i Treball de Vilanova i la Geltrú (IMET), continuem donant-li suport i acompanyament en el que necessiti perquè aquesta iniciativa sigui tot un èxit.

 

Data Publicació: 14/12/2018