L’IMET inicia una nova edició del Programa UBICAT


L’objectiu del programa és la millora competencial i ocupacional per a què la persona pugui aconseguir l’autonomia en la conducció del seu procés de recerca de feina.
Categoria: Treball

 

Avui s’inicia una nova edició de l’UBICAT, programa d’acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social que té per objectiu acompanyar a les persones en la millora del seu procés de recerca de feina mitjançant una sèrie d’accions, tant individuals com a grupals, per tal d’assolir la seva inserció laboral.

El personal tècnic juntament amb la persona participant dissenyarà un Itinerari d’Orientació per treballar els següents aspectes:

- Anàlisi de l’ocupabilitat.

- Autoconeixement.

- Descobriment de fortaleses i preferències professionals.

- Desenvolupament de competències.

- Motivació vers la recerca de feina.

- Coneixement de l’entorn laboral

L’objectiu serà la millora competencial i ocupacional per a què la persona pugui aconseguir l’autonomia en la conducció del seu procés de recerca de feina.

Algunes accions que es portaran a terme estan relacionades amb la millora de les eines de recerca de feina com el Currículum, la carta de presentació, ampliació i ús correcte dels diferents canals de recerca de feina, la capacitació digital per a l’adquisició de coneixements de les noves tecnologies, entre d’altres.

Els requisits per poder participar són els següents:

- Persones en situació d’atur.

- Persones ocupades en situació de precarietat laboral.

El programa ofereix:

- Assessorament individual.

- Tallers grupals de recerca de feina.

- Ajuts als transport i incentius per poder conciliar la cura d’infants o familiars per poder assistir a les diferents actuacions.

En aquests dies està finalitzant l’edició 2017 del Programa UBICAT que enguany ha comptat amb la participació d’unes 200 persones que s’han pogut beneficiar d’accions relacionades amb la millora del procés de recerca de feina, assolint entorn a un 30% d’inserció. Les persones interessades en participar al programa UBICAT s’han d’adreçar a Infoimet o si volen rebre més informació es poden posar en contacte amb al telèfon 938140400 Encarna Otero a l'ext. 7309, o amb Carme Pérez a l’ext. 7263.

"Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del Programa UBICAT, regulat per ORDRE TSF/143/2018, de 3 d’agost”.

 

Data Publicació: 14/12/2018