Finalització de la formació d’Auxiliar de Serveis de Neteja del programa TIMOL


Aquest mes s’ha finalitzat la formació d’auxiliar de serveis de neteja, una de les formacions tècnic-professionals del programa TIMOL.
Categoria: TIMOL

 

Aquest taller tècnic-professional és un dels que s’han impartit durant l’any 2018 per tal de cobrir les diferents necessitats formatives detectades en les persones participants del programa.

Al llarg de les 50 hores de duració, s’han tractat aspectes relacionats amb les competències específiques de l’ofici, productes i eines de neteja, prevenció de riscos laborals i detall en la neteja d’oficines, lavabos, vidres, sòls i parets. Per fer-ho s’han combinat els conceptes teòrics amb sessions pràctiques a les instal·lacions de l’IMET, i s’ha realitzat un job-shadowing (observació directa de les tasques específiques de la professió) amb la col·laboració de l’empresa de neteja SELSA i les seves treballadores.

De les set persones participants, n’hi ha quatre que han entrat en processos de selecció com a operaris/es de neteja, 2 que han començat pràctiques laborals i una que ja treballa.

L'objectiu del programa TIMOL és la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a l'empresa ordinària, mitjançant una metodologia de treball amb suport. Per fer-ho, s’ofereix un itinerari personalitzat dissenyat en funció dels objectius laborals, les habilitats i les capacitats de cadascú. D’aquesta manera la customització dels tallers facilita als usuaris i les usuàries un millor aprofitament del programa.

Aquest programa és una iniciativa d’àmbit comarcal que persegueix l’objectiu de trobar llocs de feina al mercat normalitzat per a persones amb altres capacitats i que rep el finançament del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments de la comarca del Garraf.

Des del programa TIMOL, volem agrair a l’empresa SELSA que hagin donat l’oportunitat, als nostres participants, d’aprendre aquest ofici de la mà de les seves treballadores.

Programa TIMOL

Per més informació: http://www.imet.cat/index.php?page=Projecte-Timol

 

 

Data Publicació: 28/11/2018