Slideshow image

Els participants del projecte TIMOL visiten la Biblioteca Armand Cardona de la mà de la Cristina, participant del mateix programa, que es porta a terme des de l’IMET.


La Cristina va començar a treballar com auxiliar de biblioteca el passat mes de febrer gràcies al programa Enfeina't del Servei d'Ocupació Públic de Catalunya (SOC)
Categoria: TIMOL

 

El proper dimecres, algunes persones participants del programa TIMOL visitaran la Biblioteca Armand Cardona acompanyats per la Cristina i els seus companys de feina. La Cristina va començar a treballar com auxiliar de biblioteca el passat mes de febrer gràcies al programa Enfeina't del Servei d'Ocupació Públic de Catalunya (SOC). Aquest pla d’ocupació fomenta accions per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció de les persones en situació d'atur de llarga durada, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat i trencar amb la seva situació de desocupació.

La novetat, en aquest 2018, va ser que es van reservar quatre places per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. Una d’elles va ser la Cristina, participant del programa TIMOL desenvolupat des de l'IMET.

L'objectiu de TIMOL és la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual a l'empresa ordinària, mitjançant una metodologia de treball amb suport. Aquest programa és una iniciativa d’àmbit comarcal que persegueix l’objectiu de trobar llocs de feina al mercat normalitzat per a persones amb altres capacitats i que rep el finançament del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i dels Ajuntaments de la comarca del Garraf.

Per a la Cristina, aquesta experiència està sent molt enriquidora. Algunes de les tasques que realitza és la ordenació de fons infantil, alarmar i activar el fons retornat a les bústies, col·laboració en les diferents activitats de la biblioteca i preparació del fons de la biblioteca inclusiva (enganxar pictogrames específics, novetats de la biblioteca inclusiva infantil).

La Biblioteca Armand Cardona forma part del projecte “Biblioteques inclusives” impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que té per objectiu complir amb el marc legal i teòric igual que pretén donar oportunitat de futur a totes les persones amb discapacitat per tal de garantir la seva plena inserció a la societat.

Des del programa TIMOL, volem agrair a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i al personal de les biblioteques, que hagin ajudat a la Cristina a gaudir i aprofitar el màxim aquesta oportunitat de continuar aprenent i, així, apropar-se cada cop més a la inserció en el mercat laboral.

 

 

Data Publicació: 21/11/2018