El Conseller d'Ensenyament visita les escoles Llebetx i Margalló


Josep Bargalló ha volgut conèixer de primera mà els projectes d'escola inclusiva al territori.

Categoria: Educació

El conseller d'Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí les escoles Llebetx i Margalló de Vilanova i la Geltrú. Bargalló ha estat rebut a l'Ajuntament per l'alcaldessa, Neus Lloveras, la regidora d'Educació Glòria García, i altres membres del consistori. Allà ha signat el Llibre d'Honor de la ciutat i ha rebut un llibre de la història dels Bordegassos com a regal institucional. Tot seguit s'ha fet una reunió entre els representants polítics municipals, el conseller i el director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Ramon Simon, la directora general de Centres Concertats i Centres Privats, Pilar Contreras, i la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Barcelona Comarques, Montserrat Domingo. Visita conseller Bargalló 1Visita conseller Bargalló 2 La visita ha continuat a les escoles Llebetx i Margalló, on el conseller ha visitat les instal·lacions de la mà de les directores i responsables dels centres.

L'alcaldessa Neus Lloveras ha destacat la importància "d'aquesta voluntat de conèixer el territori de primera mà. A Vilanova i la Geltrú tenim una particularitat i una diversitat d'escoles per donar sortida a tots els projectes educatius, i el nostre projecte d'escola inclusiva ha estat exemplar durant molts anys".

Lloveras també ha fet referència al suport unànime que va donar el Ple municipal a la moció en relació al debat amb la comunitat educativa sobre un nou marc regulatiu de l'espai de migdia als centres educatius públics. "Som conscients que la Conselleria està treballant amb les AMPAs per trobar-hi una solució".

En aquest sentit, el conseller Josep Bargalló ha volgut deixar clar que "volem que el menjador sigui considerat com un espai educatiu, i entenem la preocupació de les AMPAs que gestionen els menjadors, però sempre seguint les noves lleis de contractació europees, espanyoles i catalanes".

Bargalló s'ha referit també al model d'escola inclusiva vilanovina, "Vilanova va fer un pla pilot en centres d'educació especial, i ara que estem a punt de desplegar un nou pla d'ensenyament, volíem veure de primera mà com ha funcionat. La reunió també ens ha servit per parlar de l'oferta educativa a la ciutat i de planificació de les necessitats i el personal adequat".

Finalment, el conseller ha parlat sobre la proposta del Ministeri d'Educació de canviar la Llei Wert en matèria d'Educació: "nosaltres hauríem preferit derogar que no pas modificar la Lomce, i hem presentat algunes propostes. Però malgrat no ser una derogació formal, servirà per acabar amb les propostes de la Lomce i dóna força jurídica al sistema educatiu català, que la llei atacava. El nostre objectiu és defensar i preservar el nostre sistema, i ja hi havia aspectes de la Lomce que no aplicàvem a Catalunya".

 

Data Publicació: 13/11/2018