El Premi Menjallibres arranca la seva segona edició


 

Categoria: Educació

El Premi Menjallibres, de foment a la lectura entre joves de 1r i 2n d’ESO, enceta la seva segona edició amb èxit rotund de participació.


L’alumnat, que participa de forma voluntària en el projecte, llegirà les obres finalistes seleccionades, tindrà l’oportunitat de conèixer i parlar amb els seus autors i seran els encarregats d’escollir, a través dels seus vots, l’obra guanyadora.


Les obres finalistes d’aquesta segona edició que opten al premi són:

50 coses sobre mi (Edebé) de Care Santos

Desconocidos (Edebé) de David Lozano

Invisible (Nube de tinta) d'Eloy Moreno

§

Aquestes obres han estat seleccionades pel Grup Promotor, format per dos representants professorat i dos representants de l’alumnat de centres de secundària, una representant de les llibreries locals, una representant de les biblioteques municipals i una autora local vinculada a aquest gènere.

Per seleccionar les obres finalistes el grup promotor tracta de conjugar llibres de temàtica diversa, que puguin cobrir les expectatives dels lectors i oferir una representació equilibrada del més interessant i representatiu de la narrativa actual.


El Premi Menjallibres és una iniciativa del Servei d’Educació de l’IMET i la Regidoria de Cultura (mitjançant la Xarxa Municipal de Biblioteques, XBMVNG) però no seria possible sense l’aposta ferma de tots els centres d’educació secundària obligatòria públics i concertats que tenen un paper rellevant en la posada en marxa i desplegament del premi.


Paral·lelament al desenvolupament del Premi lector es farà un Concurs de Booktràilers en el qual podran prendre part tots els estudiants que hi participen.

Per aquest concurs es compta amb la participació del Gran Teatre del Liceu, el Museu del Ferrocarril de Catalunya i Rodalies RENFE, el cinema del Círcol Catòlic i la plataforma Filmin que fan possibles els premis que reben els estudiants guanyadors.