El 80% de l'alumnat que el curs passat va participar en el projecte Far continua els seus estudis


Gairebé tots els nois i noies que van obtenir el Graduat d'ESO començaran enguany un Cicle Formatiu de Grau Mig.

Categoria: Educació

Aquests dies una vintena de joves han iniciat el Projecte Far. Un projecte arrelat a la ciutat que gestiona i coordina des de fa deu anys el Servei d'Educació de l'IMET de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

El projecte amb capacitat de fins a 52 joves, que s'aniran incorporant en els pròxims dies, està adreçat a nois i noies de 3r i 4t curs d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) que plantegen dificultats en l'aprenentatge, mostren actituds de desmotivació, d'inconstància en el seguiment del ritme establert i perill d'absentisme acadèmic, i que requereixen actuacions individualitzades i adaptacions curriculars per a la seva integració escolar, social i laboral.

Gràcies al Projecte Far l'alumnat té la possibilitat de combinar la seva formació a l'institut, amb estades pràctiques en empreses, realitzant un ofici que els desperti interès per conèixer i aprendre, i se sentin motivats per continuar amb els seus estudis.

Dels 52 joves que l'any passat van participar del projecte Far el 80% continua estudiant, una dada que la regidora d'Educació i Ocupació, Glòria Garcia valora com a "molt positiva si tenim en compte que es tracta d'alumnat amb perill d'abandonament escolar prematur".

D'aquests nois i noies, el 55% va obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria i, enguany, gairebé tots cursaran un Cicle Formatiu de Grau Mig.

Del total de l'alumnat, el 38% va aprovar el curs i el 27% va optar per realitzar altres formacions. Hi ha un 10% de repetidors, un 4% que s'ha incorporat al món laboral, i un 2% que han deixat els estudis.

La regidora Glòria Garcia, confia que "durant el curs que ara comença puguem millorar el percentatge d'alumnat que continua amb els seus estudis, perquè puguin trobar el millor futur per a la seva vida."

 

Data Publicació: 19/10/2018