EFAV


L'EFAV autoritzada per realitzar exàmens d'alumnes que no hagin assistit al curs de formació bàsica B1.1 avions motor turbina
Categoria: IMET

 

L'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú (EFAV) ha rebut l'autorització de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per a poder realitzar exàmens de la subcategoria B1.1 d'avions amb motor de turbina, per a alumnat que no hagi assistit al curs de formació bàsica.

Aquesta serà una nova oportunitat per a l'EFAV, ja que a Catalunya és l'única Organització de Formació en el Manteniment d'aeronaus que ofereix aquests tipus d'exàmens oficials.

D'altra banda, el centre vilanoví ofereix enguany als professionals del sector la possibilitat de realitzar els exàmens que permeten l'aixecament de limitacions i diferències de llicències per la mateixa subcategoria. Segons l'European Aviation Safety Agency (EASA), cada país determina els exàmens que s'han de fer per regular les llicències nacionals a europees. Homologar doncs la llicència era un tema pendent per a molts dels professionals en actiu. Aquests exàmens, que ja realitzen els i les alumnes de l'EFAV, es convoquen anualment els mesos de novembre, abril i juliol.

Per últim destacar els convenis que l'EFAV recentment ha formalitzat amb les empreses Norwegian Air Shuttle i KLM companyia real holandesa d'aviació. Gràcies a aquests acords, l'alumnat disposa de més empreses a l'hora d'escollir per fer les pràctiques un cop finalitzada la seva formació, així com l'aeroport de destí. El curs de formació bàsica "B1.1 avions amb motor de turbina" 2018-2019 ha començat amb les 30 places cobertes i llista d'espera, i amb un increment del perfil acadèmic dels i les alumnes. El 3 d'octubre començarà el curs per a les 14 persones inscrites al certificat de professionalitat TMVO0109 operacions auxiliars de manteniment aeronàutic.

 

Data Publicació: 27/09/2018