S’obren les inscripcions als espais familiars, serveis gratuïts per la petita infància i les seves famílies


Aquest curs el Racó dels Menuts ubicat al CAPI Baix a Mar es trasllada a la llar d’infants L’Escateret.

Categoria: Educació

Espais Familiars Vilanova i la Geltrú

L’arribada d’un infant comporta canvis importants en l’estructura familiar, creant molts neguits per a la bona cura i bona educació de l’infant. Els Espais Familiars Municipals ofereixen la possibilitat de compartir el procés d’educació i criança amb altres pares i mares donant resposta a aquestes necessitats que es produeixen durant els primers anys de vida dels infants.

Són espais d’acollida i socialització precoç, de participació lliure i gratuïta, on les famílies poden compartir experiències i preocupacions amb altres pares i mares o amb els professionals presents a l’espai mentre els infants juguen i coneixen altres nens i nenes de la seva edat.

Aquest curs 2018-2019 s’ha apostat per renovar tota l’oferta dels espais familiars i es produeix un canvi d’ubicació d’un del Racó dels Menuts, que en els darrers cursos estava ubicat al CAPI de Baix a Mar i que enguany es realitzarà a la llar d’infants municipal L’Escateret, on ja havia estat ubicat en el passat.

Els Espais Familiars Municipals per aquest curs són:

- Nadó: adreçat a pares i mares i els seus fills i filles de 0 a 9 mesos, el Nadó consisteix en sessions de treball setmanals en grup (dos grups durant el curs escolar: d'octubre a gener i de febrer a juny), dirigides per professionals (pediatres, psicòlegs, metges, fisioterapeutes...) amb la finalitat de transmetre coneixements i habilitats als pares i mares per tenir cura del nadó durant el primer any de vida. Cada dimarts, de 9.30h a 12.30 hores, a La Baldufa.

- Racó dels Menuts: espai per a famílies amb infants entre 9 i 36 mesos on poden trobar un lloc per jugar amb els seus fills i filles i compartir l’experiència de ser pares i mares. Conversar, intercanviar vivències, i rebre orientació i formació a partir de les inquietuds que sorgeixen. A La Baldufa, els dilluns de 9.30 a 11.30 hores, i a L’Escateret els dimecres de 9.30 a 11.30 hores.

- Cau dels Petits: espai de joc compartit per a famílies amb infants fins als 3 anys. No és necessària cap inscripció, l’entrada és lliure. En funcionament de l’1 d’octubre al 30 d’abril, de dilluns a dijous de 16.30 a 19.30 hores i ubicat a la llar d’infants municipal La Baldufa.

Les persones interessades a participar en aquests espais familiars, als que és necessària la inscripció prèvia a l’activitat (excepte al Cau dels Petits), s'han d'adreçar a La Baldufa, Espai Municipal per a la petita infància (C/ Pare Garí, núm. 1, telèfon 93 8937457, correu electrònic labaldufa@vilanova.cat), dins l’horari d’atenció al públic.

L’oferta dels espais familiars es complementa amb una proposta d’accés lliure i gratuït on la durada de l’estada no està limitada i que no requereix inscripció. Aquest espai, gestionat per ACNIA (Associació la Causa dels Nens i Adolescents) i ubicat a la llar d’infants L’Escateret, és L’Espai de Mar. L’Espai de Mar està pensat per infants de 0 a 4 anys i les seves famílies i està obert els dimarts de 17 a 19.30 hores, del 18 de setembre de 2018 al 25 de juny de 2019.

Data Publicació: 19/09/2018